Pieter Boskma zou dit jaar al eerder uit eigen werk komen lezen, maar moest door vrolijke familieomstandigheden verstek laten gaan. De dichter komt nu op zondagmiddag 23 oktober en treedt op in de GasthuiskerkHet optreden van Boskma begint om 15.00 uur. Een toegangskaart kost 10 euro.

Pieter Boskma, geboren te Leeuwarden in 1956, studeerde onder meer Nederlands, Engels, Indonesisch en antropologie en was enige tijd werkzaam als conservator van de afdeling Indonesië in het Rijksmuseum voor Volkenkunde te Leiden.

Boskma debuteerde in 1987 met de dichtbundel Quest’, waarna hij zich geheel aan het dichterschap wijdde. Sindsdien verschenen twaalf dichtbundels, waarvan ‘Het violette uur’, het spraakmakende en diverse malen herdrukte ‘Doodsbloei’ en ‘Mensenhand’ (bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs) de meest recente zijn.

Pieter Boskma was genomineerd voor de prestigieuze VSB Poëzieprijs 2016 en is de winnaar van de Rabobank Cultuurprijs 2016 in de categorie Letteren. De organisatie van deze poëtische middag is in handen van DichterbijdeIJssel, een onderdeel van het Badhuis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.