Directeur Action: ‘We kijken ook naar Dieren’

De Action heeft geen filiaal in Doesburg op de planning. Wel is het nog steeds geïnteresseerd in Doesburg. Maar dat geldt ook voor Dieren, zo laat directeur Boris Deen van Action Nederland weten aan DoesburgDirect.nl. Deen stelt dat het vestigen van een filiaal in een kernwinkelgebied vaak te lastig is.


‘We zijn een groeiend bedrijf en Doesburg heeft wel onze interesse. Maar dat geldt ook voor Dieren of andere plaatsen. Van de problematiek in Doesburg ben ik persoonlijk niet op de hoogte. Maar als er sprake is van het verplicht vestigen in het kernwinkelgebied dan is parkeren vaak problematisch en is een locatie van duizend vierkante meter vaak moeilijk te vinden’, aldus Deen.


Daarmee lijkt de komst van Action in Doesburg een stuk verder weg. Deen zegt niet op de hoogte te zijn van de details over het afketsen van het vestigen in de exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg en de geboden optie om te kijken naar het kernwinkelgebied, maar stelt wel dat een kernwinkelgebied vaak obstakels met zich meebrengt op het gebied van parkeerfaciliteiten en omvang van winkelruimte.


Vorige week liet de gemeente weten dat Action zich niet mag vestigen in de exercitieloods tegenover de ijzergieterij. De gemeente zegt vast te houden aan het bestemmingsplan en stelt dat de winkel welkom is binnen het kernwinkelgebied. Het besluit van de gemeente zorgde voor flink wat reacties. De gemeente liet weten dat in de veelbesproken exercitieloods ruimte is voor een paramedisch centrum.


Zie ook:
Action niet in exercitieloods in Doesburg

3 reacties

 1. wil

  DOESBURG laat ACTION komen ! het is altijd goed voor DOESBURG Gemeente wedhouders en de rest doe niet zo bekrompen !!!!!!!!! Het gaat anders de zelfde kant op als met het ARSENAL WEER EEN LEEGSTAAND GEBOUW DENK EENS NA !!!!!!!!

 2. Hanny

  @Wil: en dat niet alleen maar dan zal Action wel naar Dieren gaan en gaan er nog meer mensen daar de boodschappen doen.
  Dus…..nog minder inkomsten voor de winkeliers van Doesburg.
  In Dieren kun je ook nog eens gratis parkeren.

 3. Remco

  @Hanny @Wil: Dat is inderdaad een gevolg als Action naar Dieren gaat. Je gaat ook voor de rest van de boodschappen naar Dieren, er zit een AH, een ALDI en COOP (en misschien vergeet ik nog wel wat).
  Maar goed, dat zal dan wel de wens van het gemeentebestuur zijn, dat Doesburg een dode plaats wordt zonder winkels… Ik kan werkelijk niet begrijpen waarom ze zo kortzichtig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑