Welke boeken neem jij mee op vakantie?

De zomervakantie is in aantocht. Veel Doesburgers gaan er weer op uit richting de camping, zee of buitenland. Om lekker uit te rusten, energie te tanken en nieuwe omgevingen te verkennen. Een prima moment om een boek te lezen. Daarom de vraag welke boeken jij meeneemt op vakantie. Laten we hieronder een lange lijst maken om elkaar de nodige inspiratie te geven. Welke boeken neem jij mee op vakantie?

11 reacties

 1. Richard Kok

  Ga het restant van ‘Society3.0’ van Ronald van den Hoff uitlezen. Hetzelfde geldt voor ‘De Wereld in 2100’ van George Friedman. Op de planning verder onder andere: ‘The Thank You Economy’ van mijn held Gary Vaynerchuk, managementtopboek ‘Connect!’ van Menno Lanting, voetbalverhalen uit ‘De derde helft’ van Roberto Decock en ‘Iedere dag vrij’ van Bob Crebas over het succes van Marktplaats.nl. Nu nog tijd zien te vinden 😉

  Hier nog meer ‘plans to read’: http://www.shelfari.com/richardkok/shelf#firstBook=0&list=2&sort=dateadded

 2. Kees Luesink

  Ben lezende in het enige boek dat ooit gearresteerd is “Leven & Lot” van Vasili Grossman (957 pag. Kan nog even). Neem in elk geval mee Kees Schuyt “Het spoor terug” biografie van W.H. Nagel/J.B. Charles en Tony Judt “Het land is moe”, in plaats van blind vertrouwen in de vrije markt kunnen we vertrouwen op medeburgers en de staat zelf! En dan misschien ook nog: Cees Nooteboom “Allerzielen”, Amoz Oz “De derde toestand” en Emile Capuoya “Staren naar de zon”. En dat laatste ben ik ook nog van plan. Ik lijk volgeboekt.

 3. Casper Bakker

  Boeken op mijn lijstje voor deze zomer zijn “The Long Tail” (http://www.amazon.com/Long-Tail-Revised-Updated-Business/dp/1401309666/) over de verkoop van nice-producten op het internet. En ook het Nederlandse boek “De Superpromoter” (http://www.boek.net/nederlandse-boeken/business-management/management/de-superpromoter/9789089650290/index.html) over hoe je van je klanten fans kunt maken die je merk of product promoten.

 4. Ingrid Kooijman

  Op mijn lijstje: ‘Verleiden op internet’ van Aartjan van Erkel (Hoe maak je een website onweerstaanbaar?) (http://www.managementboek.nl/boek/9789089650726/verleiden_op_internet-aartjan_van_erkel)
  Ik ben net begonnen in ‘Het lied van de grotten’ van Jean M. Auel dus die is dan vast nog niet uit (772 blz.!). Voor tussendoor een heel mooi klein boekje: ‘De filmvertelster’ van Hernan Rivera Letelier.

 5. Frans

  Ik neem mijn laptop mee, kijk films en lees daar gedownloade e-reader boeken mee.(via piatebay)

 6. Sandra Mentink

  Op mijn nachtkastje ligt het boek “Haar naam was Sarah” van Tatiana de Rosnay. Die gaat mee de koffer in.

 7. Jelle Koning

  In bestelling zijn nog de al eerder genoemde society 3.0 (Ronald van den Hoff) en na “connect!” toch ook maar “iedereen ceo” van Menno Lanting aangeschaft. Ligt nog “De Zwarte Zwaan” (Nassim Nicholas Taleb) te wachten, ben benieuwd hoe die bevalt.

  Verder heb ik me voorgenomen, naar aanleiding van het overlijden van de “Theory of constraints” bedenker en auteur ELiyahu Goldratt, de boeken “the goal”, “Critical chain” en “Neccesary but not sufficient” te gaan herlezen. En bij het opdiepen van die boeken direct gestuit op de trilogie van Geoffrey moore (crossing the chasm/ inside the tornado/ the gorilla game), toch ook wel klassiekers.

  Maar dat ga ik allemaal niet redden in één vakantie.

 8. Marleen Cornelissen

  Ik ben nu twee boeken aan het lezen die ik snel hoop uit te lezen (ik lees vaak meerdere boeken door elkaar); Alleen met mijn wereld van Wessel Broekhuis en Het huis van de moskee van Kader Abdolah.
  Er staan nog heel wat boeken in de kasten te wachten om gelezen te worden, maar als eerste zijn aan de beurt; De poorten van Damascus van Lieve Joris (die kocht ik op de Doesburgse Boekenmarkt). Je hebt het niet van mij maar… van Joris Luyendijk, Haantjes van Kluun en Uitverkocht van Jim Stolze.

 9. Saskia ter Welle

  Boeken zijn voor mij dagelijkse kost. Kan niet zonder! En het liefst een paar naast elkaar.
  Nu liggen op mijn nachtkastje: de 5 talen van de liefde van tieners, geschreven door Gary Chapman( onmisbare informatie voor ouders van tieners en jongvolwassenen: hoe je je kind kunt laten merken dat je van hem/haar houdt op een manier die ook echt aankomt. dat verschilt per kind). Ignore everybody and 39 other keys to creativity, door Hugh MacLeod (lekker tegendraads, daar houd ik van). How to make a million from property door Gary McCausland: helaas een beetje verouderd, maar er valt wel veel nuttigs uit te halen. En verder blijf ik maar lezen over mode, internet en Frankrijk. Lang leve de bieb, internet en de boekwinkel! 🙂

 10. Vincent Kreileman

  Lezen doe ik alleen op vakantie. In de zon kan ik lekker ontspannen met een boek op m’n schoot. Dit jaar heb ik meegenomen;

  – Haantjes van Kluun (heb ik inmiddels al uit na 3 dagen vakantie);
  – Soldaat van oranje van Erik Hazelhoff Roelfzema (leuk boek maar met een totaal andere inslag als de film)

 11. Joost de Wolf

  Wat velen met boeken hebben heb ik met magazines.
  Tussen het vermaak door (kind), de activiteiten en de uitstapjes zoek ik naar gaatjes in de tijd waarbij ik met een heerlijk kopje koffie (puur) of een speciaal biertje even kan lezen en kijken naar mooie fotografie in magazines zoals; Hollandsdiep, JFK, Helden, Linda en de Volkskrant magazine.

  Veel lees plezier en een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑