Doesburg 315e in Gemeente Top-418 van Nederland

Doesburg staat op plaats 315 in de ranglijst met beste gemeenten van 2011. De ranglijst, jaarlijks samengesteld door weekblad Elsevier, bevat alle 418 gemeenten in Nederland. Vorig jaar stond Doesburg nog op plaats 224.


De ranglijst komt tot stand door een twintigtal aspecten van een gemeente te beoordelen, verdeeld over de hoofdgroepen woonomgeving, basisvoorzieningen, plusvoorzieningen, overlast en veiligheid, sociaal klimaat, economie en bereikbaarheid.


Doesburg scoort goed op de onderdelen historisch decor en waterrecreatie. Overlast, samenstelling bevolking en diensten en tarieven van gemeente krijgen de melding zeer matig. Verder worden kinderpakket, jongerenpakket, sport en fitness, misdaad en saamhorigheid bestempeld als matig.


In vergelijking met omliggende gemeenten doet Doesburg het beduidend minder goed. Rheden staat in de ranglijst op plaats 44, Zevenaar op plek 158 en Bronckhorst zien we terug op plaats 229.


Haren in Groningen is uitgeroepen tot beste gemeente van Nederland. Gevolgd door de Noord-Hollandse gemeenten Bloemendaal en Naarden. De beste gemeente van Gelderland is de gemeente Rozendaal. De slechtste gemeente volgens Elsevier is Bellingwolde in Groningen.

3 reacties

 1. leo

  Ik wil voor geen goud ruilen met Rheden of bronckhorst.
  Ik moet er even niet aan denken.

 2. Remco

  Waarom gaat het zo slecht met doesburg? Wanbeleid van de gemeente? Te weinig politie zichtbaar op straat? Ik heb in de 4 maanden dat wij in doesburg wonen 1x een politieauto gezien in de wijk, voor de rest zie je ze niet.

 3. Aernoudt Bottemanne

  Heb niet alle cijfers die gebruikt zijn grondig door ‘gespit’, maar ik denk dat de economische groei een belangrijke (negatieve) factor is geweest in deze. Daarnaast is de bevolkingssamenstelling (demografie) niet super gezond; die is echter het afgelopen jaar weinig veranderd, dus de economie is de meest voor de hand liggende factor.

  Zou net als Leo zeker niet willen ruilen met Rheden als woonplaats… zo zie je maar weer: (zoals zo vaak eigenlijk) cijfers zeggen niet zo veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑