De Stichting Doesburg 777 is op zoek naar mensen die het leuk vinden om voor de Culinaire dag van 777 op 1 februari 2015 een authentiek gerecht te bereiden uit het land waar zij vandaan komen of waar hun oorsprong ligt.

 

In de geschiedenis van Doesburg hebben de verschillende achtergronden van de inwoners altijd een belangrijke rol gespeeld. Door de eeuwen heen hebben mensen uit allerlei windstreken zich in Doesburg gevestigd en vandaag de dag is onze stad een echte multiculturele samenleving met meer dan 42 nationaliteiten.

 

‘In het thema Culinair van Doesburg 777 leggen we een verbinding tussen de horecaondernemingen van Doesburg en die nationaliteiten. ‘Onbekenden’ schuiven bij elkaar aan en het voedsel en de maaltijd worden de verbindende factoren. Uit onderzoeken blijkt dat samen eten goed is voor het welzijn van mensen. Tijdens die culinaire verbinding is er ook muziek en dans. Zo wordt een culinair evenement ook een multicultureel festival’, aldus Theo Maas van Doesburg 777

 

De Stichting Doesburg 777 zoekt mensen die het leuk vinden om voor de Culinaire dag een authentiek gerecht te bereiden uit het land waar zij vandaan komen of waar hun oorsprong ligt. Bent u bereid om hieraan mee te doen, laat het ons dan even weten. Het evenement vindt plaats op 1 februari 2015, rond de Martinikerk. U kunt uw reacties sturen naar info@doesburg777.nl onder vermelding van: Culinair.