Jamille van Gelderen uit Doesburg wordt op 11 november in de bloemetjes gezet door waarnemend burgemeester Gosse Noordewier. Aanleiding is een reddingsactie van Jamille na het in het water vallen van een 69-jarige man.

 

De 25-jarige Jamille heeft maandagavond 2 november bij IJsselzicht een 69-jarige man uit het water van het Ireneplantsoen gehaald. Door de mist was de man per ongeluk het water in gelopen.

 

De kordate Jamilla was onderweg van haar werk toen ze hulpgeroep hoorde. Ze heeft hem met de lamp van haar mobiele telefoon gezocht in de mist en uiteindelijk, toen ze hem gevonden had, uit het water kunnen trekken.

 

Daarna heeft ze hem naar IJsselzicht begeleid. Er zijn geen hulpverleners aan te pas gekomen. Volgens de Gelderlander noemde de geredde man Jamilla “Mijn reddende engel”.

 

De burgemeester hecht er veel belang aan deze vorm van burgermoed op een goede manier te prijzen en zal Jamilla daarom in de bloemetjes zetten tijdens een korte bijeenkomst in het stadhuis.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.