Doesburg gaat rubbertegels op speellocaties vervangen

De gemeente Doesburg gaat de rubbertegels op speellocaties aanpakken. De tegels zijn aan vervanging toe. Het gaat om zo’n 300 vierkante meter aan rubbertegels. De kosten worden geschat op zo’n 50.000 euro.


Verreweg de meeste speellocaties in Doesburg hebben zand of gras als ondergrond, op een aantal plekken echter ook rubbertegels, namelijk op plekken waar zand ongewenst maar wel valdemping nodig is. ‘Er moeten nu tegels vervangen worden op Zanderskamp, Horizon Stad en speelplek Waterstraat. Slijtage en werking van de ondergrond door vorst maken vervanging nodig, zodat kinderen niet struikelen en schade oplopen. De rubbertegels die nog goed zijn zullen worden hergebruikt’, aldus wethouder Willem Bouman.


Doesburg heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in speeltoestellen en speellocaties. Bouman: ‘Ook het reguliere onderhoud van de speellocaties is helemaal op orde gebracht en voor toestellen die ‘op’ zijn, kunnen we steeds weer wat nieuws plaatsen. Op dit moment zijn we, samen met de kinderen, nog bezig met de voorbereidingen van nieuwe speelgelegenheid in Beinum West’.


‘Ondertussen blijven we doorwerken aan een kindvriendelijke stad, niet alleen via het spelen, maar bijvoorbeeld ook via alle sportinitiatieven zoals Sjors Sportief en last but not least ons Centrum voor Jeugd en Gezin, waardoor opvoedadvies in Doesburg gewoon in de scholen en nu ook in de peuterspeelzalen gegeven wordt’, aldus Willem Bouman.


Doesburg wil zo snel mogelijk starten met het vervangen van de rubbertegels. De kosten van de vervanging worden gedekt uit het in de Zomernota 2012 beschikbaar gesteld budget van 50.000 euro. De opdracht wordt uitgevoerd aan Wissels Infra, zo blijkt uit de Openbare Besluitenlijst.

3 reacties

 1. robert duis

  € 50.000.00 voor 300m2 Rubberen Tegels?

  Heb inmiddels links en rechts geïnformeerd wat 300 rubberen tegels kosten (elk 100x100cm / 4.5 cm dik): € 10.000.00 circa.

  Kan mij nauwelijks voorstellen dat het “leggen” € 40.000.00 moet kosten.

  Bij interesse kan de Gemeente van ondergetekende de offertes ontvangen.

 2. Hanny ten Dolle

  Is inderdaad erg veel geld.
  Maar….. waarom hiervoor geen Doesburgs bedrijf gezocht????
  Valt mij op dat alle klussen van de gemeente bedrijven uit andere gemeenten de opdracht krijgen.
  Denk dat de gemeente hier een kans mist om Doesburgse ondernemers aan werk te helpen. Pas geleden een overleg geweest dat Doesburg met de ondernemers een sterke economie wil.

  Quote van de gemeente:”De doelstellingen van het Economisch Beleidsplan zijn gebaseerd op het collegeprogramma ‘Samen voor Doesburg’. De koersnota bevat, op basis van een analyse van sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen, voorstellen om de aandacht de komende jaren met name te richten op promotie van Doesburg en stimuleren toerisme, een aantrekkelijke binnenstad, optimaliseren van het ondernemersklimaat en samenwerking in de regio. Met de Koersnota ontstaat zo focus in het economisch beleid; in het nog op te stellen uitvoeringsprogramma wordt dit uitgewerkt in concrete maatregelen en financiën. ”

  Als je dit leest dan zouden ze zeer zeker voor een Doesburgs bedrijf moeten kiezen en niet een uit Zutphen.

 3. Ellen Mulder-Metselaar

  Het budget van 50.000 euro is niet alleen voor het vervangen van de tegels maar ook voor onderhoud aan speeltoestellen door de gehele gemeente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑