Het project Verzilver je Club gaat van start in gemeente Doesburg. De Gelderse Sport Federatie (GSF) helpt Doesburgse verenigingen die hun vereniging seniorvriendelijk willen maken of houden. Verenigingen kunnen zich aanmelden om gratis mee te doen.

 

Zeven Doesburgse verenigingen waren vorige maand aanwezig bij een informatiebijeenkomst. Wanneer vier of meer verenigingen mee willen doen met het project, start Verzilver je Club in november in Doesburg. Deelname kost verenigingen niets.

 

Verzilver je Club is er voor sportverenigingen die meer senioren (50-plussers) willen laten sporten en bewegen (bijna de helft beweegt te weinig), meer betrokkenheid van senioren willen realiseren bij de sportvereniging en meer senioren willen inzetten voor verschillende vrijwilligerstaken. Een belangrijk onderdeel van het project is een cursus.

 

Hierna zijn sportverenigingen in staat een passend (sport)aanbod voor senioren te bieden. Dit moet uiteindelijk leiden tot een toename van het aantal lidmaatschappen van senioren bij sportverenigingen en een toename van het aantal senioren dat vrijwilligerswerk verricht.

 

Is dit wat voor uw vereniging? Meld uw vereniging dan aan bij Roel Hazenberg via 06 – 10 22 02 76 of roel.hazenberg@geldersesportfederatie.nl. Hij is ook beschikbaar voor meer informatie.