Doesburg neemt motie aan voor tijdelijke opvang vluchtelingen

In de raadsvergadering van 24 september is een motie aangenomen die het collega verzoekt zo snel mogelijk te onderzoeken welke gebouwen in aanmerking komen voor tijdelijke opvang van vluchtelingen. De motie is raadsbreed aangenomen.

 

Dat laat CDA weten in een persbericht. Het aannemen van de motie betekent dat de eventuele mogelijkheden voor tijdelijke opvang in Doesburg bij het COA worden gemeld. Wanneer vervolgens behoefte is aan deze ruimtes kan de gemeente Doesburg samen met kerken, moskee en maatschappelijke organisaties invulling geven aan het zo goed mogelijk faciliteren van deze tijdelijke opvang.

 

Ook gemeenten als Brummen en Doetinchem hebben bij het COA aangegeven locaties voor tijdelijke opvang te kunnen leveren. Vluchtelingen die nog wachten op registratie hebben zo tijdelijk een goede en warme verblijfplaats.

 

De motie verzoekt het college te onderzoeken welke gebouwen er zonder grote aanpassingen en kosten geschikt gemaakt kunnen worden. Aangezien de vluchtelingen in tijdelijke opvang geen statushouder zijn, hoeft de gemeente Doesburg geen bijstandsuitkering te verzorgen.

 

Eerder had de wethouder onderzocht of er opvang mogelijk was voor grote groepen vluchtelingen. Dat bleek niet het geval. Gelet op de enorme toestroom aan mensen en de noodzaak voor tijdelijke opvang, is de aangenomen motie een extra stimulans goed te onderzoeken hoe de gemeente Doesburg iets kan betekenen in de tijdelijke opvang van vluchtelingen.

 

2 reacties

  1. Frans van der krul

    Dit is een heel ander verhaal als er eerst werd geschreven in het persbericht, nu spreekt men over tijdelijke opvang voor vluchtelingen die geen status hebben, College probeer eens beter te communiceren voor je zulke gevoelige zaken naar buiten brengt.

  2. Wim Robbertsen

    Frans, het zijn twee totaal verschillende insteken die niets met elkaar te maken hebben. Dit gaat over tijdelijke noodopvang voor mensen zonder status.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑