Doesburg niet langer in gesprek met Action

De Gemeente Doesburg is niet langer in gesprek met Action over de komst van de discounter naar Doesburg. Dat laat de gemeente weten, die eraan toevoegt dat de komst van Action niet van de baan hoeft te zijn.

 

Doesburg heeft met Action gesproken over het gebouw aan de Zandbergstraat waarin de bibliotheek is gevestigd. Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat het gebouw is verkocht aan Fysiotherapie Martijn Kort.

 

‘Er zijn verschillende zaken besproken met de Action’, zegt gemeentewoordvoerder Rob Groen. ‘De Action is op basis daarvan zelf tot de conclusie gekomen dat de locatie niet geschikt is voor de vestiging van een Action. Over de inhoud van de gesprekken doen we geen mededelingen’.

 

De gemeente laat weten dat de komst van Action nog niet volledig van de baan is. Groen: ‘Wat gemeente Doesburg betreft is de Action welkom in Doesburg. Echter, het is aan de Action of zij actie zetten om zich te vestigen in Doesburg. De gemeente is hiervoor altijd bereikbaar’.

 

 

19 reacties

 1. alexander van santen

  Waarom neemt ACTION niet de vestiging van Staarink aan de markt over want voor paul staarink gaan de jaren ook meetellen en is hij dus ook niet de jongste meer. en er zou geen opvolger voor hem zijn.
  Voor de marktkooplui zou de action een flinke impuls zijn voor de woensdag markt.

 2. robert duis

  @Alexander van Santen.

  Acht Uw opmerkingen t.a.v. de heer Staarink en zijn bedrijf op deze website op zijn minst ONGEPAST!

  Misschien mag de heer Staarink – energiek als geen ander – ZELF beslissen wat hij met zijn bedrijf onderneemt!

  “Het moet niet gekker worden!”

 3. Frans van der Krul

  Alexander, het vestigen van een Action in of dicht aan de rand van de stad zal zeker een flinke impuls kunnen geven, in het centrum van de stad is de bereikbaarheid voor grote vrachtwagens het probleem ivm laden/lossen.
  Dus lijkt de rand de meest goede oplossing en deze is nu dus geblokeerd met het beleid van een kernwinkelgebied.
  Hopelijk zal er met voortschrijdend inzicht bij een nieuw college hier veranderingen in kunnen komen.

 4. Dorie Evers

  Beste heren.

  Als mede bewoner van Doesburg heb ik er een andere mening over.
  Juist een winkel als Action missen we in Doesburg, er is al geen Lidl en geen Jumbo wat boodschappen toch ook in deze tijd ons wat vrolijker maakt,
  Wij wijken uit naar Arnhem of Doetinchem dus winkelen wij niet meer in Doesburg dan alleen de kleine dingen.
  Mijn mening is dat er gekeken moet worden wat de burger wil, want je kunt beter de mensen naar de stad toe trekken dan de mensen naar een andere stad duwen.
  Starink is geen optie want inderdaad de wegens voor lossen en laden zijn daarvoor te groot maar er zullen best kavels zijn of komen die daar wel voor geschikt zijn en laat de gemeente geld steken in behoud van de stad en zijn inwoners en niet de mensen richting Arnhem of Doetinchem sturen en dan zeggen dat er geen mens naar de binnenstad meer komt.
  Want wees eerlijk…er staan nog kerstspullen in de etalages van sommige winkels.
  Is dat een toeristentrekker?
  Haal juist de winkelketens hier heen dat zorgt voor omzet en houd je bewoners in je eigen stad.

 5. Sylvia Willems

  Het is ook een keuze waar je winkelt! Je kunt wel zeggen, ik ga nu naar Arnhem of Doetinchem @Dorie Evers, maar ik probeer bewust juist zoveel mogelijk in Doesburg zelf te winkelen. Dat kan ook met een klein budget!

 6. Jeroen Willemsen

  Ga eens voor de grap op zaterdagmiddag naar Zevenaar en kijk hoeveel klanten de Action uitlopen. Ik zou als (Doesburgse) ondernemer graag naast zo’n Action willen zitten.

 7. Peter van den Broeke

  Als er één winkelketen voor extra klanten zorgt dan is het Action. Natuurlijk is dit niet zaligmakend maar kijk eens rond openingstijd bij een willekeurige vestiging van Action. Er staan ALTIJD klanten te wachten tot de vestiging open gaat. Met alle respect voor Only for Men, die met zijn vele akties, erg actief is maar een Action had op die plek ook niet misstaan.
  Het zou goed zijn wanneer er een andere passende plek gevonden zou worden voor Action in Doesburg die logistiek ook voldoet aan de eisen van Action.

 8. Arvid Ehlert

  Ik ben het volledig eens met Robert Duis, zoiets schrijf je niet alexander.
  Verder, geef die Action nou gewoon een goede plek en hou op met debatteren. Als je ziet hoeveel er leeg staat, mag je blij zijn met elke winkel die zich wil vestigen en zeker een waarvan je weet dat die klanten trekt. Ik denk dat de Action de Zandbergstr niet genoeg winkelstraat vond, het pand tussen Midi en Etos is toch een goede plek? Mooi centraal, van daaruit stromen de klanten vanzelf naar alle andere winkels. De verkeersroutes, autovrij gebied en het parkeerbeleid wat aanpassen en het gaat weer bruisen.

 9. Nico van Zalen

  Volledig eens met Robert Duis!

 10. Gert-Jan Tas

  @Dorie Evers
  Denk dat we met z’n allen niet zo moeten focussen op de zgn goedkope supermarkten.
  Als je de wekelijkse lijstjes ziet, zie je regelmatig flinke verschillen in de top 5 goedkoopste. Al die wisselende aanbiedingen!
  Heel recent onderzoek: “Supermarkten in Nederland behoren tot de goedkoopste in Europa.
  Alleen Spanje en Polen zijn goedkoper.”
  Als we als consument nog lagere prijzen willen gaan ze één voor één omvallen tot er 2 of 3 over blijven. Wat gebeurt er dan met de prijzen? OMHOOG!!!
  En zeg nou eerlijk. In Doesburg (zo groot zijn we nu ook weer niet) hebben we AH, COOP, ALDI en DEKAMARKT.
  En dat op (volgens CBS) 5.075 huishoudens dus ong. 1.250 per super. 6 dagen per week open, dus 200 klanten per dag. Da’s geen vetpot.

  Een Action zou flink wat volk trekken, maar ik zie zo -in de binnenstad- geen mooie locatie. Havenproject?

 11. Frans van der Krul

  Gert-Jan,
  Vind het idee van Sjaak wel wat:Het pand van Dremefa op de koppelweg.
  Volgens mij verwar je hier Food en non food met elkaar.
  Doesburg is zo groot ook weer niet, kan kloppen, maar als verzorgingsstad voor regio zou het wel kunnen, zal altijd wel mensen van buiten Doesburg aantrekken.
  Ik geef mijn beetje geld bij voorkeur uit in Doesburg, maar soms heb ik geen keuze met een beperkt budget.

 12. alexander van santen

  Voor alle mensen die zo kwaad op mijn bericht reageren even het volgende:
  het is en blijft niet aan mij om over de heer Staarink te beslissen.dat moge duidelijk zijn.
  Maar het was slechts een suggestie/idee.
  Gezien iedereen die voorgaand bericht heeft gelezen en zelf ook met ideeen komen
  heb ik er nog wel een.
  Wat dacht u van het voormalig restaurant in de mosterdhof.
  staat immers al jaren leeg.

 13. Yvonne Irving PvdA Doesburg

  In 2011 hingen wij een spandoek op waar nu Only for men is gevestigd. Met daarop de leus “wij willen de Action snel liefst hier”
  De Action had het college gevraagd of men positief zou instemmen met een aanvraag om zich te vestigen in dit pand. Het antwoord was NEE. Toen zocht de makelaar van dit pand de politiek op. Wij waren verbijsterd dat het college deze kans liet liggen. Het antwoord was “wij hebben de Action liever in de binnenstad”. Het was snel duidelijk dat het erop of eronder was, de Action gaf heel duidelijk aan wij willen daar en nergens anders want dit pand voldoet aan alle voorwaarden. Vandaar onze actie!
  Door het treuzelen van het toenmalige college is de Action niet naar Doesburg gekomen. Of het bedrijf ooit van gedachten veranderd? De toekomst zal het leren. Dat de SP wethouder en fractie destijds deze kans heeft laten liggen snappen wij nog steeds niet.
  Een paar maanden later kwam Only for men met een verzoek en weer was het antwoord NEE! Toen heeft de raad gelukkig het college wel weten te overtuigen deze keten toe te staan omdat het opnieuw een gemiste kans zou zijn een ondernemer die veel klanten naar Doesburg haalt te laten lopen. Voor de Action was het toen al veel te laat.
  Sinds 2011 wil de gemeente het pand van de Bieb al verkopen omdat de Bieb met veel minder m2 kan functionenren, men was al snel met de Action uitgepraat en de ondernemers stonden niet in de rij. We zijn erg blij dat de heer Kort het pand heeft gekocht en er zijn bedrijf kan vestigen. Wij wensen hem veel succes. De Biep moet hierdoor verhuizen en op de Linie moet er e.a verschuiven. Wethouder Bollen doet er alles aan om dit voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen. De wethouder heeft goed geluisterd naar de aanbieders van de petitie. Vrijwilligers geven nu bij ons aan dat ze daar ook vertrouwen in hebben , een enkeling ziet nog beren op de weg. Over een paar maanden zullen we kunnen zeggen dat die beren gelukkig maar puppies waren en iedereen weer prettig op zijn nieuwe of oude plek zit.

 14. Frans van der Krul

  Yvonne Irving,
  Zou de PvdA zich nu sterk willen maken voor een Action in het pand van de Dremefa op de koppelweg?
  Ruime plek, goed bereikbaar voor laden en lossen en veel parkeer gelegenheid.
  Laat de gemeente contact opnemen met Action en hen deze plaats 200 meter verder bieden, of zie ik beren op de weg?

 15. Rob Gossink

  Yvonne, dan ook even het hele verhaal vertellen en niet alleen de toenmalige SP wethouder de zwarte piet toeschuiven over het wegjagen van Action. In dat toenmalige college zat wel de huidige college partijen Stadspartij, en D66. De Stadspartij en D66 hebben de toenmalige SP wethouder wel de ruimte gegeven om de komst van de Action om zeep te helpen. Dit zegt alles over de verhoudingen in het toenmalige college. Kortom, de Action is weggejaagd uit Doesburg door Stadspartij, D66 en de SP en niet anders Dat de Stadspartij later om is gegaan doen niets af aan het vertrek van de Action.
  Dus, Yvonne, wel graag het totaalplaatje weergeven.

 16. Yvonne Irving PvdA Doesburg

  Voor de PvdA was het niet echt verassend dat de andere college partijen het risico durfden te lopen de action te laten gaan door de Action de binnenstad als voorkeur locatie te geven. Dat de SP wethouder en fractie dit risico willens en wetens hebben willen lopen snappen wij niet, haar achterban schreeuwde om een Action filiaal net als de onze. Dat is de kern van het verhaal dat ik over wil brengen. Als het noemen van de andere college partijen het verhaal completer maken dan bedankt @Rob voor de aanvulling.

 17. Stadspartij Doesburg

  Geachte Heer Gossink,

  Uw reactie is tekenend voor de manier waarop u politiek bedrijft, ons onwaardig. Wij laten uw conclusies dan ook voor wat ze waard zijn. Gelukkig is de gemiddelde kiezer wijzer.

  Stadspartij Doesburg.

 18. Willy van Dooren

  en weer praat men veel…..en dit zal altijd zo blijven zolang men niet één ding in het oog houd namelijk wat is gunstig voor doesburg.. mensen probeer nu eens en praat nu eens niet zoveel over wat niet kan, zolang je het niet probeert weet je nooit of het goed is voor doesburg en zijn inwoners, bedenk dat als welke winkel dan ook niet geschikt is voor doesburg dan lost het zichzelf wel op…..

 19. Wil Verlaan

  Wat een gedoe maar weer met de politieke jij-bakken. En het duurt nog lang voor het 19 maart is……
  Maar over goedkope artikelen gesproken, we hebben in Doesburg sinds kort de Get It Voordeelshop in de Ooipoortstraat. Neem de tijd daar eens te gaan kijken. Het assortiment is vergelijkbaar met wat de Action heeft en vooral net zo laag geprijsd! De eigenaar van Get It heeft slim en moedig ingespeeld op de wens van velen om hier een Action te hebben. Ja, het is jammer dat we destijds niet slagvaardiger waren om de Action een plek te bieden, maar laten we vooral ook kijken wat we wel hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑