Doesburg maakt deel uit van de activiteiten tijdens het grote congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeente (VNG) in de Achterhoek in juni. Op 7 juni wordt er in Doesburg een deelcongres gehouden. Burgemeester Kees Luesink verwacht tot tweehonderd inschrijvingen voor het congres.


Volgens Luesink levert het VNG-congres aandacht voor Doesburg op. ‘En die aandacht heeft een economisch effect. We gaan op 7 juni een deelcongres organiseren en verwachten tussen de honderd en tweehonderd inschrijvingen’, aldus Luesink aan DoesburgDirect.nl.


Ondanks dat het om een deelcongres gaat, hapt Doesburg mee uit de economische taart van het VNG-congres. Luesink: ‘Hotel Doesburg heeft de eerste boekingen binnen. We hebben als gemeente aangeboden om een hotelboot aan te laten meren aan de IJsselkade, maar dat was niet nodig’.


Naast een deelcongres worden er ook drie excursies in Doesburg gehouden. De excursies staat in het teken van het kennis nemen van het oude centrum, een bezoek aan het botenbouwproject en een excursie naar jongerencentrum 0313.


Totaal verzorgen elf Achterhoekse gemeenten voor de organisatie van het VNG-congres. Er komen circa 3.500 bestuurders en ambtenaren uit heel Nederland op 7 en 8 juni naar de Achterhoek voor het jaarcongres.


Zie ook:
Doesburg in 2010 mede-organisator van VNG Jaarcongres


Fotografie: Joost de Wolf / JdW Fotografie uit Doesburg