Doesburg plaats strooizoutbakken Binnenstad en Beinum

Gemeente Doesburg heeft een aantal zoutbakken geplaatst op centrale punten in de Doesburgse binnenstad en Beinum. Het is een initiatief van de wijkraden binnenstad en Beinum. De zoutbakken zijn herkenbaar aan hun opvallende gele kleur.


In het gladheidsbestrijdingsbeleid van de gemeente Doesburg zijn de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de binnenstad de belangrijkste uitgangspunten. Voetgangersvoorzieningen zoals bushaltes en zebrapaden worden zoveel mogelijk door de gemeente gestrooid, evenals bruggetjes, drukke looproutes van en naar het centrum en direct rondom zorgcentra en bejaardenwoningen.


Op andere wegen en voetpaden dan de hoofdroute wordt niet gestrooid. In die gevallen wordt een beroep gedaan op de inwoners om sneeuw weg te vegen en de stoep te strooien. Zij kunnen het zout uit de zoutbakken halen.


De realisatie van de strooizoutbakken is mogelijk gemaakt doordat een aantal inwoners zich bereid heeft verklaard om een strooibak te adopteren. Zij houden toezicht op de bakken en kunnen met vragen contact opnemen met de gemeente.


Voorlopig zijn de strooizoutbakken op proef en zal de gemeente aan de hand van de opgedane ervaringen besluiten over het vervolg.


De strooizoutbakken zijn te vinden in de Nahuyssingel (oude politiebureau), Kosterstraat /hoek markt, Veerpoortstraat, Zandbergstraat (residence Santbergh), Juliana van Stolbergstraat, Hanzeplein, Bleekerskade, Veerpoortdijk, Broekhuizen, Beumerskamp (Deka) en  Hermaat.


Foto: Ben Leenders (li) en Albert-Jan Wiltink plaatsen een strooibak op de Nahuyssingel


3 reacties

  1. Jelle Koning

    Er staan ook 2 strooizoutbakken aan beide ingangen van de molengaarde (Beinum)

  2. M. Bos

    Komen er ook nog zoutstrooibakken op de ooi bij de winkels zoals de aldi en andere markante punten? Of is het alleen maar bestemd voor de binnenstad.

  3. Derrik Traplift

    Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen maar hoe zit het met de zoutvoorraad zelf? Bakken zijn natuurlijk prima, maar er moet wel zout zijn. Afgelopen 2 jaar was het volgens mij niet helemaal goed gegaan of zie ik dat verkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑