Doesburg stopt na dit jaar met IJsselbiënnale

Doesburg stopt nog een keer geld in het regionale kunstevenement IJsselbiënnale. Daar verlaat de gemeente dit gezamenlijke regionale project.

Dat staat te lezen in de besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Doesburg.

Doesburg stemt in met de deelname dit jaar en wil maximaal 10.000 euro subsidiëren op voorwaarde dat andere deelnemers hetzelfde bedrag inleggen. Daarnaast geeft Doesburg ‘een signaal af’ dat het de laatste keer is.

IJsselbiënnale is een internationale kunstroute langs de IJssel in Gelderland en Overijssel. De kunstwerken worden speciaal voor de kunstroute gemaakt en vertellen het verhaal van de IJsselvallei op tientallen bijzondere locaties in het landschap.

Zo komen er kunstwerken in de uiterwaarden, bij sluizen en gemalen, landgoederen en Hanzesteden. De kunstenaars en locaties van de kunstwerken worden in januari 2020 bekend gemaakt.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

5 reacties

 1. Ton Bulte

  Weg er mee.

 2. Frans van der Krul

  Ik heb niks tegen de kunst maar wat de toegevoegde waarde hiervan is, is mij niet duidelijk, levert dit een bijdrage aan die 1 miljoen bezoekers die er nog moeten komen? Geld kan beter worden benut, maar is een kwestie van keuzes.

 3. Janny Jaspers

  De IJsselbiennale trekt veel toeristen zo is gebleken in
  2017, dat zijn dus wel degelijk een aanzienlijk deel van die miljoen. Dat kunst door de een meer gewaardeerd wordt dan door de ander is natuurlijk een feit. Maar om nu te zeggen: weg ermee gaat wel erg kort door de bocht.
  Voor de kunst en cultuur binnen Doesburg, waar de start is, een belangrijk internationaal event waarvan ik denk: behouden en uitbouwen!
  Janny Jaspers

 4. Frans van der Krul

  Janny Jaspers,
  Dat kunst gewaardeerd moet worden ben ik geheel met je eens,en dat het ook meer moet worden ook zekers, en laat vooral vrouwen meer met kunst doen en deze meer ruimte geven om te exposeren.
  Dat deze vorm van kunst zal zeker bezoekers trekken, maar of het een aanzienlijk deel is van de die miljoen bezoekers( uit welk onderzoek is dat gebleken?) betwijfel ik zeer sterk, denk zelf dat het Lalique museum meer bezoekers trekt en dat is te controleren aan de verkochte kaartjes van ca 40.000 in 2019.

 5. Henk Kok

  Hebben we in ons land geen kunstenaars meer. Zonder van het geld, laten ze het ergens anders voor gebruiken waardoor er toeristen in Doesburg komen. Maar niet zoveel dan die 45.000 die er in 2017 kwamen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑