Doesburg werkt aan plannen voor bezuinigingen

Het college van burgemeester en wethouders van Doesburg komt binnenkort met voorstellen om het tekort dat is ontstaan door een boekingsfout in de begroting structureel weg te werken. Wethouder van Financiën, Marleen Huizingh (D66), liet donderdagavond tijdens de raadsvergadering weten dat er bezuinigd moet worden als gevolg van de boekingsfout. Dat meldt DeGelderlander.nl.


Wanneer de bezuinigingsvoorstellen worden gepresenteerd, is niet bekend. In Doesburg was de laatste week behoorlijk wat opwinding over een fout in de begroting waardoor Doesburg de komende vijf jaar jaarlijks tussen de 250.000 en 300.000 euro misloopt.


De oppositiepartijen trokken in aanloop naar de raadsvergadering flink van leer. Ook tijdens de vergadering zelf leverden CDA, PvdA en VVD de nodige kritiek. DeGelderlander.nl meldt verder dat een verhaal in het Doesburgse stadhuis rondgaat dat meldt dat er bij de aanleg van de riolering in Noordelijk Molenveld nog meer tegenslag te verwachten is. Wethouder Fred Jansen wilde hierop geen commentaar geven.


Zie ook:
Fout kost gemeente Doesburg jaarlijks zeker 250.000 euro

1 reactie

  1. DuBoucle

    Als FNVlokaal maak ik me ernstig zorgen over de nog te nemen maatregelen op het gebied van de bezuinigingen in het kader van de financiele tegenvaller, tel hier nog een de Rijkskortingen bij in het kader van WWB,Werken naar vermogen enz er dus is storm op komst in Doesburg, hoop dat het college komt met evenwichtige maatregelen die de minima’s zo min mogelijk treft, wordt zeker een moeilijke keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑