Doesburg wil rotonde op N338 bij Beinum

De gemeente Doesburg is in gesprek over het plaatsen van een rotonde op de N338 en de Bingerdenseweg ter hoogte van Landgoed Wielbergen in Angerlo. Er wordt gesproken met de Provincie en met de gemeente Zevenaar. Wethouder Fred Jansen van de gemeente Doesburg verwacht op korte termijn dat hierover mee duidelijk wordt, te meer omdat de Provincie in 2013 de N338 wil aanpakken.


Jansen is al enige tijd in gesprek met Zevenaar en de provincie. ‘We zijn al twee jaar bezig. De provinciale weg wordt in 2013 aangepakt door de Provincie. Zevenaar wil er graag een rotonde en wij ook. Het plan is dat de Provincie twee afslagen voor haar rekening neemt, Zevenaar één en wij één’, aldus Jansen.


Financiering is een lastig aspect bij dit plan. ‘De raad heeft in het verleden een ton euro beschikbaar gesteld. Maar dit is niet genoeg. Er moet een stukje grond worden aangekocht en er zijn bijkomende kosten voor een stuk groen dat plaats moet maken voor de rotonde en elders weer aangeplant moet worden’, aldus Jansen.


Jansen spreekt dan ook van een fifty-fifty kansverhouding of de rotonde er daadwerkelijk komt. ‘Naast de financiering speelt nog een punt dat is de risiconorm. De Provincie zegt dat er geen grote ongelukken gebeuren. Gelukkig maar. Maar is er wel geregeld blikschade aan voertuigen met aanrijdingen op de kruising. Dus voor de veiligheid is het goed dat de rotonde er gaat komen’.


De Provincie wil in 2013 een groot deel van de N338 aanpakken. Een exacte planning hiervoor is nog niet bekend. Evenzo is dus nog onduidelijk of in de aanpak ook een rotonde bij de afslag Beinum staat gepland.


Foto: Google Streetview

4 reacties

 1. Casper Bakker

  Ik word al gek van alle rotondes op de N338. Maar het is waar dat het een irritant en onoverzichtelijk kruispunt is. Eigenlijk ‘vreemd’ dat er daar zo weinig ongelukken gebeuren.

 2. marc

  Fijn dat mijn reactie telkens verwijderd wordt. Begrijp deze vorm van censuur niet helemaal. Ik mag toch wel mijn mening geven over al die verkeersbelemmerende rotondes op de N338?

 3. Richard Kok

  Marc, (of is het Mark zoals je eerder reacties hebt gepost?), op DoesburgDirect.nl is het al enige tijd alleen toegestaan om met volledige naam te reageren. Wel zo eerlijk en netjes. Daarom hier openlijk het verzoek om nogmaals te reageren met jouw volledige naam. Graag begrip hiervoor.

 4. robert duis

  Beste Heer Richard Kok,

  Uitstekend uitgangspunt dat de volledige naam van de persoon die een reactie plaatst wordt vermeld.

  Het 3-delig hokje (Naam (verplicht) / E-mailadres (wordt niet getoond)(verplicht) / Website zou U moeten wijzigen – mijns inziens – in:

  Voor – en Achternaam (verplicht).
  E-mailadres (verplicht, maar wordt niet getoond).

  =================================================

  Het hokje “Website” dus weglaten.

  Hoe zou deze heer “Marc” of “Mark” dat anders moeten weten?

  ==============================================================

  Het moet toch op een of andere manier ook mogelijk zijn om die rare mevrouw – of die vreemde mijnheer op te sporen, die veelvuldig die hinderlijke spam-berichten op Uw website plaatst?
  Is het misschien een idee om deze berichten gewoon te laten staan?
  Misschien wordt de dader dan in zijn ziekelijke activiteiten
  automatisch afgeremd en misschien wel ontmoedigd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑