Doesburg zet stappen en ziet ondernemersfonds dichterbij komen

De komst van een ondernemersfonds in Doesburg is dichterbij gekomen. De gemeente en de Doesburgse Ondernemersvereniging (DOV) hebben een businessplan gemaakt waarin onder andere ambities, projecten en activiteiten staan vermeld. Het plan wordt binnenkort gepresenteerd aan de ondernemers van Doesburg.

 

Al geruime tijd wordt er gesproken over een ondernemersfonds in Doesburg. Doelstelling is dat alle winkels in het centrum van de stad in de vorm van een soort reclameheffing geld betalen waarvan activiteiten worden bekostigd. De gemeente Doesburg heeft woensdagmiddag een persschrijven naar buiten gebracht waarin het ingaat op het ondernemersfonds en de nog te volgen stappen voordat het fonds daadwerkelijk wordt ingevoerd.

 

DOV en de gemeente hebben een businessplan gemaakt. In het businessplan zijn de ambities, projecten en activiteiten, organisatiestructuur en financieringsstructuur vastgelegd. Het doel is om een nieuw samenwerkingsverband op te zetten die de binnenstad economisch sterker maakt door krachten te bundelen.

 

De gemeente en DOV willen dit bereiken onder de vlag van een nieuw op te richten stichting met als werktitel ‘Stichting Doesburgs Centrum Belang (SDCB). De samenwerking wordt geprofessionaliseerd en er komen structureel middelen vrij om projecten en acties samen op te pakken, melden de gemeente en DOV in een gezamenlijke persverklaring.
Op dinsdag 28 oktober worden alle ondernemers geïnformeerd over wat het plan voor het ondernemersfonds gaat betekenen. De bijeenkomst vindt plaats in de Gasthuiskerk. Daarna volgt begin november een draagvlakmeeting, waarbij de bijdrage plichtige ondernemers hun stem kunnen uitbrengen.

 

Uiteindelijk heeft de gemeenteraad het laatste woord. Bij een positief resultaat van de draagvlakmeeting zal het college de raad in december voorstellen om in te stemmen met het invoeren van een ondernemersfonds met ingang van 1 januari 2015.

3 reacties

  1. Paul Hamer

    Goed initiatief. Dan gaan -althans dat hoop ik- alle ondernemers ook samenwerken. Resultaat is dan nog meer activiteiten in de stad. Meer mensen, die naar Doesburg komen. Aspirant-ondernemers zien dit en gaan een onderneming starten in Doesburg. Eigenlijk is het heel makkelijk. Ik ben me er ook van bewust, dat dit positieve verhaal schietvoer is voor mensen met een misschien negatievere kijk op dit verhaal.

  2. Fans van der Krul

    Onder de naam baatbelasting kan in Nederland door de gemeente een belasting worden geheven van de eigenaar, bezitter of beperkt gerechtigde van een onroerende zaak, indien een in een bepaald gedeelte van de gemeente gelegen onroerende zaak, is gebaat door voorzieningen die tot stand worden of zijn gebracht door of met medewerking van het gemeentebestuur. In dat geval worden de aan de voorzieningen verbonden lasten geheel of gedeeltelijk omgeslagen over de eigenaren, bezitters en beperkt gerechtigden van de onroerende zaak (artikel 222 Gemeentewet).

  3. Jan de Vries

    Fijn te lezen dat het einde van DOV in zicht is, en er mogelijk een frisse wind door Doesburg gaat waaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑