Vrijwilligerswerk. Allemaal doen ze het vanuit  hun hart omdat het belangrijk en zinvol is. De een doet het georganiseerd in groepsverband bij een vereniging, de ander zelfstandig om een individu te helpen. De jury van de jaarlijkse vrijwilligersprijs van Doesburg, de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs, is op zoek naar de vrijwilliger van 2016.

Ken jij iemand die zich belangeloos inzet voor een ander, dan moet je hem of haar zeker nomineren. Denk bijvoorbeeld aan mensen die actief zijn in de muziek, koffie schenken bij zorginstellingen, maar zeker ook jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen.

Zoals boodschappen doen voor ouderen of de rollator van oma poetsen. Maar ook leiders van sportteams, de penningmeester die altijd onzichtbaar op de achtergrond de boekhouding kloppend maakt, de man of vrouw die voor dag en dauw dranghekken plaatst voor weer een evenement in de binnenstad.

Kortom, iedereen die vrijwilligerswerk verricht, komt in aanmerking voor de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs die op 14 december wordt uitgereikt in de Gasthuiskerk in Doesburg.

Dus ken jij iemand uit Doesburg die zich met hart en ziel belangeloos inzet voor een ander? Nomineer hem of haar dan en vergeet niet te motiveren waarom hij of zij in aanmerking moet komen voor deze belangrijke erkenning.

De Hens van der Wal-vrijwilligersprijs wordt dit jaar voor de 22e keer uitgereikt. De jaarlijkse prijs heeft als doel om vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. Een moment van aandacht om stil te staan bij hun belangrijke rol is van groot belang. De winnaar krijgt een cheque van 500 euro, bloemen en mag een jaar de ring dragen behorend bij de prijs. Een jury van 4 betrokken Doesburgers nomineert de kandidaten uit de aanmeldingen en kiest de uiteindelijke winnaar.

Iemand nomineren kan tot 14 november via deze link.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.