Han Snijders, de man die bij veel Doesburgse evenementen vrijwilligerswerk doet, is benoemd tot ereburger van Doesburg. De hoogste titel kreeg hij voor zijn jarenlange inzet voor allerlei initiatieven en activiteiten in de stad.

Dinsdagavond werd Snijders naar De Waag gelokt waar hij werd overvallen door gasten en burgemeester Loes van der Meijs. Die somde op dat Snijders al sinds 1975 actief is voor Stad en Ambt Doesborgh, kort daarna actief werd voor Doesburg & Oranje en jarenlang betrokken is bij de Sinterklaasoptocht.

Verder is Snijders, die in het dagelijks leven werkzaam is in het Openlucht Museum in Arnhem, al sinds 1977 betrokken bij streekmuseum De Roode Tooren, regelt hij verkeersregelaars voor diverse evenementen en is hij sinds 1977 actief voor Doesburg Binnenste Buiten. Sinds vorig jaar doet hij vrijwilligerswerk voor Stichting Doesburg Historie en Erfgoed.

Uit handen van burgemeester Van der Meijs kreeg Snijders een oorkonde en een penning met het wapen van Doesburg en zijn naam. Het College van B & W heeft op 6 september besloten dat Snijders de titel Ereburger van Doesburg verdiend.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.