DoesburgBruist! organiseert in het centrum van de Doesburg een fotowedstrijd “Door het oog van de camera”.  De wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 8 november en is bedoeld voor alle jongeren van 8 tot 18 jaar. De activiteit start om 13.00 uur.

 

De historische binnenstad van Doesburg kent heel veel mooie plekken om te fotograferen. Veelal loop je er zonder echt te kijken aan voorbij maar “Door het oog van de camera” ga je bewust en anders kijken en zul je dingen zien die je anders niet ziet. In kleine groepjes gaan de jongeren samen met een fotograaf langs 6 tot 8 vooraf bepaalde punten en proberen ze de mooiste foto’s te maken. Je kunt elkaar helpen en je krijgt professionele aanwijzingen van de fotograaf waardoor het niet alleen leuk maar ook leerzaam is voor de deelnemers.

 

Moet je dan een echte camera meenemen? Nee dat hoeft niet. Je mag natuurlijk met een camera werken maar je kunt ook prima mooie foto’s maken met je mobiele telefoon.Het is belangrijk dat je de foto’s kunt printen of mailen. Iedere deelnemer mag zijn mooiste foto inleveren in de week na de opnames. Op een nader te bepalen locatie in Doesburg zullen de foto’s worden tentoongesteld.

 

Door een deskundige jury van fotografen zullen alle foto’s bekeken en beoordeeld worden. Door enkele Doesburgse ondernemers worden weer mooie prijzen beschikbaar gesteld. Eind november zal een feestelijke prijsuitreiking plaatsvinden waarbij iedere deelnemer met ouders, familie en vrienden aanwezig mag zijn en waar we de winnaars in het zonnetje zetten.

 

Je kunt je opgeven via een inschrijfformulier dat ook verkrijgbaar is bij diverse winkels in Doesburg. Opgeven kan tot 31 oktober. De kosten bedragen 2 euro per persoon. Hiervoor krijg je professionele begeleiding iets te drinken en een koek voor onderweg.

 

Voor meer informatie en voor het inschrijfformulier kunt u ook kijken op Facebookpagina DoesburgBruist! U kunt ook even binnenlopen bij Delikasa Kerkstraat 8 in Doesburg.

 

DoesburgBruist! maakt onderdeel uit van het economisch beleidsplan van de gemeente Doesburg.