Inwoners van Doesburg hebben er een nieuws- en informatieplatform bij. Sinds vandaag is DoesburgDirect.nl online. DoesburgDirect.nl wil inwoners van Doesburg via internet informeren over het nieuws, ontwikkelingen en andere gebeurtenissen in de stad. DoesburgDirect.nl is op 23 maart 2010 gelanceerd. De website is een soort van blog met nieuws en informatie over Doesburg, voor en door Doesburgers. Inwoners van de Hanzestad worden door de website 24 uur per dag zeven dagen in de week snel, accuraat en gericht geïnformeerd over belangwekkende ontwikkeling in hun stad.


Hyperlokaal initiatief

De nieuwsblog is een initiatief van Richard Kok, inwoner van Doesburg en journalist met interesse en ervaring op het gebied van multimediaal uitgeven. Op www.doesburgdirect.nl/2013 staat te lezen dat het hyperlokale initiatief ingedeeld is op wijken en thema’s. Zo is er een aparte hoek met nieuws en informatie over de wijken Ooi, Beinum, Molenveld en het centrum. Deze gedeeltes kunnen op den duur worden gevuld door een of meerdere wijkreporters. Mensen uit de wijk met interesse voor lokale journalistieke werkzaamheden, kunnen deelnemen aan de site en kunnen zich melden bij de hoofdredactie.


Stichting DoesburgDirect

Verder krijgen populaire thema’s als jeugd, uitgaan, sport, cultuur, bedrijfsleven en politiek extra aandacht. Bij voldoende interesse wil DoesburgDirect.nl het aantal thema’s opvoeren. Ook deze thema’s kunnen beheerd en gevuld worden met experts, Doesburgers die zich geroepen voelen om over bepaalde onderwerpen op structurele basis input te leveren.


DoesburgDirect.nl kiest voor de inzet van moderne, multimediale technieken. Zo worden video’s, foto’s en podcast gepubliceerd om de informatie zo volledig en treffend mogelijk over te brengen. Daarnaast gaat de inzet van sociale media zoals Twitter, Hyves en LinkedIn een toenemende rol spelen om Doesburgers te informeren. Want het hoofddoel is en blijft om de inwoners van Doesburg zo goed mogelijk te informeren over belangwekkende gebeurtenissen in hun stad.


Het ontwerp en de bouw van de site is uitgevoerd door Dropstep Internetdiensten uit Arnhem.