De in Doesburg woonachtige Erik de Vries is de nieuwe voorzitter van de Stichting Topvolleybal Orion in Doetinchem. De Vries is afkomstig uit Den Haag maar woont al sinds 2002 in Doesburg. De 46-jarige De Vries wil met het mannenteam structureel meedoen om het kampioenschap van Nederland. Verder wil hij jaarlijks spelen om een Europese beker.


Het voorzitterschap van de Stichting Topvolleybal Orion betekent het beheer hebben over het mannenteam van Langhenkel Volley, een team met grote sportieve ambities. ‘De ambities van Langhenkel Volley zijn overduidelijk. We willen structureel in de top van Nederland meedoen om het kampioenschap, jaarlijks spelen om een Europese beker, met als belangrijke randvoorwaarden een goede huisvesting’, aldus De Vries op de website van Langhenkel Volley.


Erik de Vries is eigenaar van Mill-Yard Management BV, een bedrijf dat is gespecialiseerd in interim-management en troubleshooting. Daarvoor was hij vier jaar lang directielid van Rotra Forwarding BV. De in Den Haag geboren Erik de Vries is sinds 2002 Doesburger.


De Vries is overigens niet de enige Doesburger die betrokken is bij Langhenkel Volley. Een van de spelers in Doesburger Sander Sikking. De 2.14 meter lange middenblokkeerder is sinds 2000 actief voor de Doetinchemse volleybalclub.


Foto: www.langhenkelvolley.nl