Meerdere Doesburgers hebben hun krabbel gezet onder de petitie ‘stop sluiting spoedeisende hulp ziekenhuis Zevenaar’. De spoedseisende hulp in Zevenaar gaat per 1 september vanaf tien uur ’s avonds dicht.


Op zaterdag en zondag is de afdeling alleen nog overdag open, waarschijnlijk van tien tot zes uur, staat te lezen op Petitie.nl waar de petitie sinds vandaag is gepubliceerd.


De opstellers van de petitie, rechtstreeks belanghebbenden en inwoners van Zevenaar en omgeving, verzoeken om de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis Zevenaar gewoon open te houden. Dus ook ’s nachts en in het weekend, zodat er adequate urgente hulp geboden kan worden aan de inwoners van de Liemers.


Enkele uren na het opstellen van de petitie hebben al meerdere inwoners van Doesburg hun steun toegezegd aan de petitie. Verder is er in Doesburg een mailwisseling op gang gekomen tussen sympathisanten van de petitie. Ze roepen op om ook de petitie te ondertekenen.


Update 10 augustus: De Raad van Bestuur en medische staf van het ziekenhuis hebben vandaag besloten dat de nachtsluiting van de spoedeisende hulp voorlopig is uitgesteld. De voorbereidingen vergen meer tijd dan aanvankelijk was gedacht, laat De Gelderlander weten.