Henk van der Horst, bode van de gemeente Doesburg, heeft 6.700 euro bij elkaar gehaald voor KWF Kankerbestrijding tijdens zijn deelname aan Alpe D’HuZes. Van der Horst beklom op 7 juni op zijn door Xycleservice gesponsorde fiets vijf maal de loodzware Alpencol Alpe D’Huez.


150 Sponsoren hebben Henk gesteund in zijn missie: het beklimmen van de Alpe D’Huez. Een uitdaging voor Henk zelf, maar zeker ook om een bijdrage te kunnen leveren aan het KWF. Vanaf oktober vorig jaar is er hard getraind in de sportschool en vanaf begin april buiten op een gesponsorde racefiets van Xycleservice Doesburg.


Van der Horst heeft vanaf het begin zijn eigen plan getrokken en alleen de bruikbare adviezen opgevolgd. Twee wielrenners hebben Van der Horst met raad en daad bijgestaan. Hun adviezen over hoe de berg te beklimmen, het eten en drinken tijdens deze beproeving hebben dit succes mogelijk gemaakt.


‘Natuurlijk moest ik het zelf doen, maar zonder deze twee mensen was het zeker niet gelukt’, aldus Van der Horst, die voor zijn heldendaad veel steun heeft gekregen van zijn gezin en vriend Tonnie Jansen.


Van der Horst zegt ontzettend veel steunbetuigingen te hebben ontvangen per mail, sms en op zijn site. ‘Het is goed te weten dat ook heel veel mensen blij zijn dat ik voor het KWF heb gefietst. Iedereen heeft wel eens te maken gehad met de vreselijke ziekte die kanker heet. Familie, vrienden, kennissen of bekenden overal is het wel eens binnen gekomen. Veel mensen genezen, maar nog steeds teveel mensen overlijden eraan en dat moet veranderen’, aldus Van der Horst.


Van der Horst: ‘Op de berg vertelt iemand dat hij fietst voor zijn kinderen. Ze zijn nu gezond maar als zij ooit met deze ziekte te maken krijgen, hoop ik dat er een geneesmiddel is die ze beter kan maken. Deze woorden hebben grote indruk op mij gemaakt en doet mij beseffen dat wij er nog lang niet zijn, maar dat het KWF hard op weg is een geneesmiddel te vinden die kanker kan genezen’.


Tip
Bekijk hier de video waarin Henk van der Horst vertelt over zijn avontuur