Op 31 januari 2013 vindt de 14de Gedichtendag plaats. Het wordt de start van de eerste Poëzieweek, die loopt tot 7 februari en Muziek als thema heeft. In Vlaanderen en Nederland vinden tal van activiteiten plaats en één daarvan is een door de Protestantse Gemeente van Doesburg/Angerlo uitgeschreven gedichtenwedstrijd. De winnaar/winnares zal op 31 januari bekend worden gemaakt tijdens een feestelijke culturele avond in de Galluskerk in Angerlo.


Het thema van de Poëzieweek is dus Muziek. Het thema voor de gedichtenwedstrijd is: Wat betekent muziek in je leven. Op wat voor manier inspireert het je met het oog op je eigen leven, maar ook met het oog op wat er in ons land en in de wereld zoal speelt.


Wie veel inspiratie heeft, kan meerdere gedichten insturen. De voorgeschreven lengte: maximaal 14 regels. Deze beperking heeft niets te maken met luiheid van de jury, maar alles met de prijs voor het winnende gedicht. Dit zal op een doek van  ca. 4 x 2 meter worden gedrukt en komt van 1 mei – 1 september aan de gevel van de Grote- of Martinikerk in Doesburg te hangen.


De uitslag wordt op 31 januari bekend gemaakt in de Galluskerk in Angerlo.


Inzendingen kunnen, het liefst per e-mail, tot uiterlijk 24 januari 2013 gestuurd worden naar:

Chris Kors

Kloosterstraat 16

6981 CD Doesburg

chris.kors@gmail.com