Laura Egbers uit Doesburg heeft een speciale speld gemaakt voor Olympisch schaatskampioen Esmee Visser. Visser won tijdens de winterspelen in Zuid-Korea de gouden medaille op de 5 kilometer.

De Doesburgse goudsmid, eigenaar van de website Spelden.com, zag tijdens een tv-interview in Zuid-Korea dat Visser haar rugtas vol had hangen met speldjes. Voor Egbers aanleiding om zich te verdiepen in Visser.

Dit resulteerde in het plan een speciaal speldje te maken voor de schaatskampioen. ‘Esmee is een waterman, dus dat is een van de uitgangspunten geweest. De speld brengt haar terug naar het gave gevoel van haar mijlpaal – Olympisch kampioen –. Ik heb er speciaal een zeldzaam, Koreaans oranje steentje bij kunnen vinden, dat was een hele uitdaging. Maar zonder uitdaging geen lol’, aldus Egbers.

Wekenlang werkte ze aan het speld, waarna ze onlangs de mogelijkheid kreeg om het persoonlijk te overhandigen aan de schaatskampioen uit Beinsdorp nabij Leiden. Egbers: ‘Ze was oprecht blij en vereerd dat ik het unieke sieraad kwam opspelden. Een speld draag je bij je hart. Dat voel je. Het is een mooie manier om emoties en mijlpalen tastbaar te maken’.

Egbers sluit niet uit dat ze vaker spelden gaat maken voor bekende sporters. Maar eerst wil ze www.spelden.com groter maken.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.