De Doesburgse ondernemer Peter Taai, eigenaar van Viking Adventure Sports uit Doesburg, houdt op 7 juli een GPS trailrun. Het gaat om een unieke run.

De deelnemers starten om 10.00 uur en hebben 6 uur de tijd om de 7 waypoints te vinden. ‘Dit is een hele opgave want als je ze alle 7 weet te vinden, loop je ongeveer 50 km. De waypoints worden pas 6 juli bekend gemaakt, dus mensen kunnen de route niet verkennen’, aldus Taai.

Taai stelt dat de afstand voor velen te groot is. ‘Maar je mag  uiteraard ook minder waypoints aan doen. Om het nog extremer te maken mag je ook alleen maar onverharde paden gebruiken. Hier wordt op gecontroleerd. Doorsteken is weer niet toegestaan, want we willen de natuur wel netjes houden’.

Om geen plastic rommel te veroorzaken, krijgen de deelnemers voor de wedstrijd  een opvouwbare drinkbeker om onder weg bij de waypoints hun dorst te lessen. De start is in Dieren bij de sporthal achter de brandweerkazerne en de waypoints liggen op mooie plaatsen op de Veluwe.

Inschrijven kan via deze link.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.