Ruim driekwart van de Doesburgers gaat zijn groenten kopen als er een groentezaak in Doesburg komt. Zelfs 80 procent is bereid meer te betalen voor verse groenten. Dat blijkt uit onderzoek van student Thomas Smeenk.

In het kader van zijn opleiding onderzoekt Smeenk de mogelijkheid tot komst van een groentewinkel in Doesburg. Vandaag is het onderzoeksrapport beschikbaar gekomen voor DoesburgDirect.nl.

Op de vraag ‘waar koopt u uw groente’ antwoordt 84 procent in de supermarkt. Slechts 6 procent antwoordt met ‘in de groentewinkel’.

Op de vraag of de groenten binnen of buiten Doesburg worden gekocht, zegt 85 procent ‘in Doesburg’. Vijftien procent koopt de groenten buiten onze gemeentegrens.

Op de belangrijke vraag ‘als er een goede groentezaak in Doesburg komt, dan’ antwoordt 77,6 procent met ‘ga ik mijn groente daar vers kopen’. En op de vraag of men bereid is meer te betalen voor verse groenten zegt 80,8 procent ‘ja, als de prijs/kwaliteit verhouding goed is’.

Exact 501 personen vulden de enquête volledig in. De antwoorden werden ingevuld in de periode van 5 tot en met 13 juni.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.