Scholieren uit Doesburg en Rheden nemen op donderdag 17 maart deel aan de jaarlijkse ‘Dag van de Leerplicht’. Het thema voor dit jaar is ‘School?…. bekijk ’t eens anders’. Het doel van de dag van de leerplicht is jongeren te attenderen op het recht om te leren en een diploma te halen, en om schoolverzuim tegen te gaan.


In de regio Arnhem wordt op verschillende scholen een ‘klassenbattle’ gehouden. Per klas wordt het verzuim gemeten gedurende twee of drie weken. De klas met het laagste verzuim wint. Zij ontvangen als prijs een financiële bijdrage voor een klassenactiviteit.


In de gemeente Rheden, waar veel Doesburgers naar het voortgezet onderwijs gaan, doen twee scholen mee: het Rhedens Dieren en het Groenhorst College. De Rhedense wethouder van onderwijs Ron König reikt op donderdag 17 maart om 10.15 uur de prijs uit aan de winnende klas van het Groenhorst College.


De Doesburgse wethouder van onderwijs Willem Bouman reikt op donderdag 17 maart om 14.30 uur de prijs uit aan de winnende klas van scholengemeenschap het Rhedens te Dieren.