DoMuS komt met gratis stadswandeling door binnenstad

DoMuS komt met een stadswandeling door de monumentale binnenstad. Tijdens de wandeling worden onder andere musea aangedaan. Het DoMuS Proeverijtje, zoals de wandeling heet, wordt uitgevoerd door de Doesburgers Margreet Frankot en Wim Schiks.

 

Dit DoMuS ‘Proeverijtje’ is een wandeling door de monumentale binnenstad van ongeveer anderhalf uur, met een kijkje in Streekmuseum De Roode Tooren, het Lalique Museum en de Doesburgsche Mosterdfabriek. Aan het eind van de wandeling brengt u een bezoek aan Keramisch Atelier Phoenix van Gerda Drenth.

 

In De Roode Tooren, het oudste museum van Doesburg ziet u onder meer de expositie ‘Alwin Kok, magisch realisme langs de IJssel’. Glaskunst van de internationaal befaamde René Lalique staat centraal in het het Lalique Museum. In de Doesburgsche Mosterdfabriek draait alles letterlijk en figuurlijk om de fabricage van mosterd. Keramisch Atelier Phoenix, gevestigd in een oude stadsboerderij, is het domein van keramiste Gerda Drenth.

 

Wim Schiks is vanaf de start betrokken bij HetHuisDoesburg, de groep Doesburgers die DoMuS organiseert. Schiks: ‘Met het DoMuS ‘Proeverijtje’ willen we mensen vooral stimuleren om eens een kijkje te nemen in een museum of galerie. Daarnaast is het voor mensen van buiten een leuke manier om snel een paar highlights te zien alvorens de stad in te dwalen. Ja, en dat we onderweg wel iets vertellen over de mooie gebouwen die we passeren, spreekt natuurlijk voor zich.’

 

De eerste wandeling start om 11.00 uur; de tweede om 12.45 uur. Omdat het aantal deelnemers beperkt is, wordt aangeraden te reserveren. Dat kan via www.hethuisdoesburg.nl. Deelnemers zijn dan verzekerd van deelname mits het ticket tenminste een kwartier voor vertrek is opgehaald bij de DoMuS Desk in de toren van de Grote Kerk. Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

2 reacties

  1. marjan rijsdijk

    Is het ook mogelijk om de stadswandeling rond 14.30 te doen?

    groet,Marjan Rijsdijk

  2. Richard Kok

    Dag Marjan, let op, dit is een bericht uit 2014.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑