Drie bands op Podium De Waag tijdens Doesburg Binnenste Buiten

Het gaat donderen in Doesburg, belooft Stadsbierhuys De Waag. Tijdens de 50e Doesburg Binnenste Buiten trekt Podium De Waag alle registers open. Op drie van de vier dagen van dit Grootste Gratis Festival van Nederland staan live-acts op het programma waar de liefhebber van dampende en stampende rock de vingers bij kan aflikken.

Op donderdag 13 juli opent de beste Rolling Stones tribute-band van de Benelux, Gimme Shelter, het bal. Op vrijdag 14 juli nemen de mannen van 5th Wheel het Doesburgse publiek mee terug naar de jaren 60, 70 en 80. De klassieke afsluiting op vrijdag 15 juli is een prooi voor de enige echte Doesburgse wereldact: The Jibs. Alle concerten zijn gratis toegankelijk en beginnen om 20.00 uur.

Volgens eigenaar en manager van het Stadsbierhuys De Waag in Doesburg Roy Kappert is het alleen maar logisch dat Podium De Waag deze bijdrage levert aan Doesburg Binnenste Buiten. ‘Bij De Waag draait alles om kwaliteit’, aldus Kappert.

Kappert vervolgt: ‘Dat geldt voor onze keuken, onze bierkaart en ons personeel, en vanzelfsprekend dus ook voor de muzikale acts die wij ons publiek aanbieden. En zeker tijdens deze feestelijke 50e editie van Doesburg Binnenste Buiten zetten wij als De Waag Doesburg ons beste beentje voor.’

Programma tijdens Doesburg Binnenste Buiten:

Gimme Shelter: Stones tribute band
Afgelopen maart had Podium De Waag al eens een bijna-echte wereldartiest op het programma. De Neil Young tribute van Henri de Vries verbaasde toen vriend en vijand met een niet van echt te onderscheiden sound en vibe.

Op donderdag 13 juli doet Rolling Stones tribute-band Gimme Shelter dit kunstje nog eens dunnetjes over. Het Dagblad van het Noorden schreef over deze band: ‘De beste Rolling Stones coverband… Gimme Shelter en de echte Stones zijn allebei ‘still going strong.’

5th Wheel: vijf prettig gestoorde jongens
De jongens van 5th Wheel brengen hun versie van hits uit de jaren 60, 70 en 80 met enthousiasme en gevoel. Of het nu een feesttent is, een bruiloft of een kroeg, 5th Wheel dompelt zijn publiek steevast onder in een hopeloze maar fantastische heimwee naar vervlogen jaren. Met covers van Elvis, CCR, Bob Marley, Chuck Berry, Status Quo en veel, heel veel anderen zorgt 5th Wheel, vijf prettig gestoorde jongens, gegarandeerd voor een volle dansvloer.

The Jibs: schatbewaarder van de sixtiesrock
‘Puike ritmesectie’, ‘rumoerig avondje‘, ‘authentiek en gedreven’; het zijn kwalificaties uit een recensie die de Rhedense journalist Dick Bosveld in 2009 schreef over het jubileumconcert in de Doesburgs Onderbouw tijdens het 45-jarig jubileum van de Doesburgse cultband The Jibs (met 1 b alstublieft!).

Niemand weet of het echt waar is dat de Doesburgse Jibs de op-een-na-oudste rockband van Nederland zijn (de oudste zou dan de Golden Earring zijn), maar één ding staat als een paal boven water: The Jibs zijn ook vandaag nog, in de woorden van Bosveld, ‘de schatbewaarders van de sixtiesrock.’

Podium De Waag tijdens Doesburg Binnenste Buiten vindt plaats op 13, 14 en 15 juli vanaf 20.00 uur. De toegang gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑