Op zondagmiddag 8 april is prof. Dr. Dries van Agt de (s)preker in de Preek van de leek in Doesburg. ‘Schreeuw om recht ‘ is zijn thema. Hij gaat in op de tragedie van het Palestijnse volk.

Dat doet hij uit liefde voor zowel het Israëlische- als het Palestijnse volk. Als jurist en oud-politicus zet hij zich in om informatie te geven over de rechteloosheid die het conflict tussen Israël en de Palestijnen nu al tientallen jaren beheerst.

Hij doet dat vanuit de overtuiging dat alle mensen ter wereld gelijkwaardig zijn. Mensenrechten zijn universeel: zij moeten worden geëerbiedigd, altijd en overal, ook dus in het Israëlisch Palestijnse conflict.

Alleen een rechtvaardige oplossing van dit conflict, gebaseerd op het internationale recht, kan de vrede brengen, waar velen, zowel in Israël als in Palestina en ook elders, naar hunkeren. Hier zet de 87-jarige Dries van Agt zich met passie voor in.

Samen met andere oud-politici en juristen heeft hij in 2009 de Stichting The Rights Forum opgericht (rightsforum.org).

De vertelling start om 16.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er een collecte.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.