Frank Bungarten was in 2018 instrumentalist van het jaar en bevestigde daarmee zijn positie als een van de beste klassieke gitaristen van Duitsland. Bungarten is zondag 24 februari om 15.00 uur te bewonderen op het gitaristenpodium van Gasthuiskerk Doesburg.


De Duitse gitarist geeft concerten over de hele wereld. Zijn CD-opnamen zijn opgebouwd rondom de zwaargewichten van het repertoire. Daartoe behoren zijn eigen Bungarten’s Bach-transcripties en het complete werk van Villa-Lobos.

Frank Bungarten werd in 1958 geboren in Keulen en raakte als tiener in de ban van gitaarmuziek. In 1981 werd hij opgemerkt in de internationale gitaarscene, toen Andrés Segovia hem eerde met de eerste prijs op de gitaarwedstrijd van Granada, gecombineerd met een uitgebreide concerttour door Spanje. Tot op heden heeft hij in meer dan 40 landen opgetreden.

Zijn opnames van Bach’ s Sonatas en Partitas voor viool solo leverden hem wereldwijde erkenning op. Hoewel hij vaak wordt beschouwd als een Bach-expert op de concertgitaar, speelt Bungarten een breed en gevarieerd repertoire.

Een toegangskaart kost 15 euro en is te bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.