Duo Vif bij Podium Acanthus op 3 december

Op 3 december klinkt bij Podium Acanthus te Doesburg twee keer het ‘Duo Vif’, bestaande uit de klarinettist Kevin Visser en de harpiste Rachel Bruijnis. De optredens beginnen om 13.30 en 15.00 uur en duren 30 minuten per concert.

Deze jonge en zeer talentvolle musici waren al eens eerder bij Podium Acanthus te gast. Het programma van 3 december is gevarieerd. Allereerst klinkt twee romantische liederen van Robert Schumann. Deze zijn voor klarinet en harp bewerkt. Daarna volgen drie 20e-eeuwse werken, die heel melodieus in het gehoor liggen.

De uit Argentinië afkomstige componist Carlos Micháns studeerde aan het conservatorium van Utrecht bij Hans Kox, Joep Straesser en Tristan Keuris. Hij heeft een heel eigen klankwereld opgebouwd. Toch zijn de rijke ritmiek en de Zuid-Amerikaanse volksmuziekinvloeden herkenbaar in zijn werk.

Armando Ghidoni, afkomstig uit Italië en wonend in Frankrijk, verbindt klassieke muziek met jazz op originele wijze. Hij is steeds op zoek naar nieuw klanken, maar wil ook dicht bij de natuur blijven. De Interlude uit de Jazz Celtic Suite die gespeeld zal worden is eerder een mooi romantisch intermezzo dan jazz of keltische volksmuziek.

Als afsluiting van het concert klinkt de Suite ‘The Victorian Kitchen Garden‘. Vijf korte stukjes speciaal voor klarinet en harp geschreven door de Engelse componist Paul Reade. De werkjes werden gecomponeerd voor de soundtrack van deze TV-serie. Reade maakte diverse soundtracks voor TV-series, waaronder The Victorian kitchen Garden en ook voor de beroemde film Jane Eyre. Verder componeerde hij balletmuziek.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑