DWV 1 nog een overwinning af van kampioenschap

De waterpoloërs van DWV 1 zijn nog een stap verwijderd van het kampioenschap. Zaterdag won het in een uitverkocht Den Helder de streekderby tegen PFC Rheden met 9-5. Bij winst volgende week in de thuiswedstrijd tegen DZT’62 is het kampioenschap een feit en spelen de Doesburgse waterpolomannen volgend seizoen in de landelijke derde klasse.


De wedstrijd zaterdagmiddag tegen PFC Rheden begon met paniek, toen bleek dat scheidsrechter Willem Vesting uit Amstelveen er alleen voor stond vanwege de afwezigheid van zijn collega. Uiteindelijk kon de streekderby toch beginnen en was het weer schrikken toen PFC de leiding nam.


Maar ladyspeaker Yvonne Hoogstede zweepte het uitverkochte zwembad Den Helder op en de ploeg van Arjon de Kater scoorde driemaal op rij dankzij Berry te Kamp, Thomas Smeenk en Jan Eenstroom. Toen Eenstroom de 4-1 aantekende ging er een zucht van verlichting door de volle zwemarena. Maar PFC bleek taai en in een streekderby gebeuren de gekste dingen. DWV leed slordig balverlies en drie 100 procent kansen werden om zeep geholpen.


Daarna gebeurde het onmogelijke en moest doelman Rene Giesbertsen driemaal vissen en kwam PFC op gelijke hoogte: 4-4. De ‘burenruzie’ ontbrandde en DWV moest op de tanden bijten. Net als vorige week tegen medekoploper De Houtrib werd er karakter getoond en namen de Doesburgers weer het heft in handen.


In het derde kwart schoten Berry te Kamp en Thomas Smeenk de 6-4 in de touwen. Toen dacht het jongere broertje van Thomas Thieme Smeenk ‘dat kan ik ook’. Thieme gooide met twee prachtige treffers alle schroom van zich af. Toen Jan Eenstroom voor 9-4 zorgde was Den Helder ineens een openlucht zwembad, want het dak ging er af. De laatste goal van PFC deed weinig pijn en met 9-5 bleven de punten in Doesburg.


Komende zaterdag speelt DWV om 16.15 uur een thuiswedstrijd tegen het Brabantse DZT ’62 en bij winst in rijdt de platte wagen door de stad. Als het kampioenschap wordt behaald spelen de Doesburgse waterpolomannen volgend seizoen in de landelijke derde klasse bond.


Tekst: Tom Kets

2 reacties

  1. Yvonne Hoogstede

    Mooi Stuk Tom, Wat hebben we weer genoten van een prachtige wedstrijd.
    Het was echt een avondje uit, bij DWV thuis!
    Volgende week de kampioens wedstrijd en dan op naar een prachtig nieuwe seizoen in een mooie sterke poule!

  2. Loetje Hanglip

    Geweldig genoten! Een “meer dan goed” gevuld Zwembad Den Helder en een wedstrijd op het scherpst van de snede waar de ploeg van Arjon de Kater weer als sterkste uit de bus kwam. Ploeg is groeit nog steeds. Zaterdag aanstaande maken ze het af en zetten ze een kroon op hun gedane trainingsarbeid. Komt dat zien Doesburg. Het dak zal er weer spreekwoordelijk af gaan. Ben alvast de banden van de “plaate wagen” aan het oppompen (Tom, waar wou je die vandaan halen?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑