DWV dicht bij titel na gelijkspel tegen topper De Houtrib

Negen seconden voor tijd werd waterpoloër Berry te Kamp van DWV de held van Lelystad. In de topper tegen De Houtrib knalde hij de 6-6 in de touwen en pakte DWV een zwaar bevochten punt. Er volgen nog twee thuiswedstrijden in zwembad Den Helder en bij winst is de het kampioenschap een feit.


De ploeg van Arjon de Kater nam dankzij Luuk van Ophuizen een snelle 0-1 voorsprong. Maar de Doesburgers moesten hierna in de achteruit en De Houtrib nam het commando over. DWV leek even op instorten toen de 3-1 op het scorebord kwam.


Sterk keeperswerk van Rene Giesbertsen hield zijn ploeg in de race. DWV-coach Arjon de Kater bleef rust uitstralen en dat sloeg over op zijn team.


In het tweede kwart kantelde de wedstrijd volledig en kwam DWV dankzij treffers van uitblinker Erik Jansen, Jan Eenstroom en Berry te Kamp met 4-3 voor. Maar DWV verzuimde de genadeklap uit te delen.


Aanvallend kwam het spel niet meer goed uit de verf en was het aan de sterke verdediging te danken dat het lang spannend bleef. Zo overleefde DWV maar liefst acht maal een ondertalsituatie. De Houtrib kwam met 5-4 en 6-5 voor. Berry te Kamp zorgde met zijn koelbloedige uithalen voor opluchting en vreugde in het Doesburgse kamp: 6-6.


De laatste duels zijn thuiswedstrijden in het Doesburgse zwembad Den Helder. Komende zaterdag is om 18.30 uur de streekderby tegen PFC Rheden en een week later komt hekkensluiter DZT’ 62 uit Oosterhout naar de Mosterdstad. Bij tweemaal winst kan de vlag in top en speelt DWV voor het eerst na ruim zestig jaar weer in de landelijke derde klasse bond.


De Houtrib -DWV 6-6: (3-1, 0-3, 1-0 en 2-2)
DWV treffers: Berry te Kamp (3x), Luuk van Ophuizen, Jan van Eenstroom en Erik Jansen.


Zie ook:
Heren van waterpoloteam DWV 1 op titelkoers


Tekst: Tom Kets

1 reactie

  1. Loetje Hanglip

    Een ware “heksenketel” in het zwembad “De Koploper” (heel toepasselijk). Spanning ten top, helaas onbeslist. Maar fysiek een overwinning voor DWV. Koppie erbij gehouden en een punt uit Lelystad weggesleept 6-6. Alles hebben we nog in eigen hand, kampioenschap komt echt binnen handbereik. Arjon, Thomas, Thieme, Eric, Roy, Coen, Martin, René, Alex, Huub, Luuk, Jan, Berry en alle supporters uit Doesburg. Bedankt voor de heerlijke zaterdagavond.

    .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑