Het eerste waterpoloteam van DWV, dat net als vorig seizoen uitkomt in de derde klasse, is de eerste wedstrijd van de competitie begonnen met een nederlaag. In zwembad Kwekkelstijn in Rosmalen ging DWV met 14-11 onderuit tegen De Treffers. Trainer Hans van ’t Hul was gematigd tevreden over de wedstrijd, zo liet hij na afloop weten.


Uit ervaring wist coach Hans van ’t Hul dat het geen gemakkelijke avond zou worden tegen De Treffers. Volgens van ’t Hul een door en door geslepen ploeg met een zeer sterke midvoor. Dus stuurde hij zijn team het water in met twee opdrachten, pressing spelen en voorkom hierdoor dat de midvoor in balbezit komt en benut zelf de opgelegde kansen.


In het eerste part lukte dit maar gedeeltelijk. De midvoor werd wel uit de wedstrijd gehouden, maar DWV verzuimde zelf om meer afstand te nemen van de thuisploeg. Zo bleef de thuisploeg geloof houden in de goede afloop, iets wat alleen maar versterkt werd in het tweede part.


De thuisploeg trok, mede door de goals van de gevreesde midvoor, meer en meer de wedstrijd naar zich toe en wist langszij en zelfs een geringe voorsprong te nemen. Het derde part speelde DWV niet goed. Taakverzuim volgens de coach en hierdoor wist de thuisploeg de marge naar 3 doelpunten te tillen.


In het vierde part herpakte DWV zich weer en werd er gevochten voor elk punt. Toch werden de inspanning niet beloond, de thuisploeg consolideerde de gekoesterde voorsprong en speelde de wedstrijd berekenend uit.


Coach Hans van ’t Hul was na afloop van de wedstrijd gematigd tevreden. ‘Natuurlijk calculeer je verlies in, maar stilletjes hoop je toch dat je met die 3 punten huiswaarts gaat. Bij vlagen spelen we heel goed, geconcentreerd en controlerend en zijn we de betere ploeg. Aandachtspunt is wel dat we kansen welke we creëren en krijgen af moeten maken, maar daar zullen we aan moeten werken’.


Van ’t Hul vervolgt: ‘Onbegrijpelijk vind ik wel dat we in het derde part in krap drie minuten de wedstrijd uit handen geven door bijna alles na te laten wat we hebben afgesproken. En dat is jammer want het was niet nodig geweest, we zullen in het verdere verloop van de competitie moeten proberen te voorkomen, want zo verlies je onnodig een wedstrijden. Geeft mij in ieder geval genoeg stof tot nadenken onderweg naar Doesburg’.