DWV zet streep door Nieuwjaarsduik in Doesburg

De traditionele Nieuwjaarsduik in Doesburg gaat niet door. De Doesburgse Watersport Vereniging (DWV) zegt geen mogelijkheden meer te zien om de jaarlijkse duik op 1 januari te organiseren. DWV hoopt dat andere organisaties het oppakken voor 1 januari 2015. Maar dit jaar is er geen Nieuwjaarsduik in de IJssel bij de IJsselkade in Doesburg, zo laat DWV weten.

 

Een van de redenen voor het niet doorgaan van de duik is het stoppen van de grote roerganger Paul Hamer. Hamer was van plan om begin dit jaar na de tiende editie de handdoek in de ring te gooien. Maar vanwege hoog water ging de duik dit jaar niet door.

 

‘De keuze om te stoppen had ik al ruim hiervoor gemaakt, na 10 duiken vond ik het tijd om het stokje over te dragen. Ik heb het al die jaren, samen met de andere initiatiefnemers Cynthia Buiting, die inmiddels ook is gestopt en Joop Snijders, met heel veel plezier gedaan. Helaas heeft het niet zo mogen zijn, maar met dit risico heb je te dealen, zeker op deze locatie’, aldus Hamer over zijn vertrek als organisator.

 

Voorzitter Andre Vreman van DWV laat weten dat het niet is gelukt om binnen de eigen vereniging een opvolger te vinden voor Hamer. ‘Bij de organisatie van de Nieuwjaarsduik komt er heel veel bij kijken. Het evenement is in de afgelopen jaren gegroeid van een klein, enigszins anoniem, evenement naar een door UNOX erkende duik. En helaas liggen initiatiefrijke mensen met een groot organisatorisch vermogen, binnen de onze vereniging niet voor het oprapen of zijn ze vaak al druk bezet’, aldus Vreman.

 

Naast het vertrek van roerganger Hamer spelen ook de kosten een rol bij de reden om de Nieuwjaarsduik in Doesburg niet voort te zetten. Vreman: ‘Tot vorig jaar stonden wij als DWV altijd garant voor deze onkosten, ondanks dat de Nieuwjaarsduik geen nieuwe leden voor onze vereniging genereerde. Maar door de vrijgevigheid van veel ondernemers en instellingen konden we deze kosten binnen de perken houden. Maar het houdt een keer op, binnen het bestuur van DWV concluderen we eigenlijk dat het evenement door zijn groei het verenigingsniveau heeft ontstegen en eigenlijk door, een meer gemeentelijke instantie, georganiseerd zou moeten worden’.

 

Vreman denkt aan Samenwerkendverband Sportend Doesburg (SSD) of Breedtesport Doesburg als kandidaten om de Nieuwjaarsduik te organiseren. ‘Mogelijk dat zij in 2015 het evenement weer “nieuw leven kunnen in blazen, maar voor DWV is het boek nu dicht!”’, aldus Vreman.

1 reactie

  1. Arjen Sluis

    paul bedankt voor de vele jaren plezier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑