Koenen, de Echte Bakker met winkels in Doesburg, Westervoort, Duiven en Steenderen heeft de eerste prijs behaald bij de landelijke paasbrodenkeuring van het Echte Bakkersgilde. ‘Het mooiste is dat we de topprestatie van vorig jaar evenaren’, laat Koenen in een eerste reactie weten. ‘Dan heb je eer van je werk. We kunnen wel stellen dat onze bakkers, de fijne kneepjes van het vak perfect onder de knie hebben en daar zijn we blij mee.’
De tweede plaats gaat naar Bergerslag, De Echte Bakker in Staphorst die voor de eerste keer in de prijzen valt. Adams, De Echte Bakker uit Bladel sleept de derde prijs in de wacht.
Alle Echte Bakkers van Nederland konden de afgelopen weken hun Paasbroden voorleggen aan keurmeesters Chris Scholtens, GildeMeester van het Echte Bakkersgilde en Cees de Haan, Kwaliteitsadviseur van Koopmans Meel. Zij letten er vooral op dat de smaak in balans is, de krenten en rozijnen goed verdeeld zijn en dat de kleur mooi goudbruin is. Scholtens: ‘Het Paasbrood van Koenen voldoet aan al deze punten. Het heeft een vliesdunne korst en de smaak is mooi in evenwicht. Een zeer terechte winnaar.’
In het keuringsrapport krijgt het Paasbrood van Koenen het predikaat zeer goed. Scholtens licht toe: ‘Naast de geweldige smaak, die voor klanten toch het belangrijkste is, heeft dit Paasbrood een fantastisch model en is met de mooie decoratie van victoriabeslag echt onderscheidend. In model en afwerking zie ik nog een verbetering ten opzichte van vorig jaar. Mijn complimenten aan de bakkers van Koenen.’
Ook de verkoopmedewerksters in de winkels in Westervoort, Duiven, Steenderen, Doesburg en Nijmegen zijn heel enthousiast. Het is ook fantastisch om zo’n prijswinnaar te kunnen laten proeven aan alle klanten. Dat wordt de komende tijd dan ook volop gedaan.