Tennisvereniging Doesburg 2002 komt met de Beinum Cup. Het gaat om een toernooi voor niet-leden die kennis willen maken met de tennisvereniging. De wedstrijden om de Beinum Cup vinden plaats in september en oktober.


De Beinum Cup wordt gehouden op 18 en 25 september en op 2 oktober. De wedstrijden starten om 09.30 uur en duren tot 12.30 uur. Plaats van handeling is het tenniscomplex aan de Leigraafseweg op de Beinum.


Tennisvereniging Doesburg 2002 heeft zes captains aangewezen die elk een team uit de buurt moeten formeren. Een team bestaat uit minimaal vier spelers. De bedoeling is dat de spelers, behalve de teamcaptain, geen lid zijn van de tennisvereniging.


De Beinum Cup wordt gehouden vanuit de gedachten de gezondheid te bevorderen door te sporten. Het initiatief is ontstaan vanuit een bijdrage van de Gelderse Sport Federatie en Breedstesport Doesburg. De Beinum Cup wordt verder ondersteund door de Wijkraad Beinum.


Deelnemers aan de Beinum Cup moeten tussen de 25 en 60 jaar zijn, en ooit wel eens hebben getennist. Deelname is gratis en de tennisochtend wordt afgesloten met een lunch.