Wie de waarde van de Hoge Linie zelf wil meemaken, kan meelopen tijdens de eerste Vestingwandeling van dit seizoen op zaterdag 11 mei. Vooraf aanmelden bij Streekmuseum De Roode Tooren is verplicht. De wandeling start om 10.00 uur.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen.

De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen het opkomend groen zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen u over een en ander uitgebreid informeren.

Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand. De gemeente Doesburg is projectmatig bezig om via het plan ‘Beleef de linies’ het gebied onder de aandacht te brengen van eenieder die historie en natuur een warm hart toedraagt.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

Aan deelname aan de Vestingwandeling zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan door een mail te sturen naar museum@deroodetooren.nl. De volgende wandelingen zijn op 15 juni, 7 september en 12 oktober.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.