Wie wil genieten van de Hoge Linie, kan zaterdag 27 mei meelopen met de eerste vestingwandeling van dit seizoen. Onder begeleiding krijgen de wandelaars uitleg over dit bijzondere natuurgebied aan de rand van Doesburg.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde.

Hiervan kunnen de wandelaars op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen de fraaie begroeiing zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar.

De rondleiders zullen de deelnemers over een en ander uitgebreid informeren. Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

De volgende Vestingwandelingen vinden plaats op 24 juni, 16 september en 14 oktober 2017.

Wie zaterdag 27 mei mee wil wandelen, moet zich vooraf opgeven via museum@deroodetooren.nl. De wandeling op 27 mei start om 10.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.