Songfestivalfavorieten in Gasthuiskerk op 19 mei

Onder leiding van Peter van den Broeke kunnen liefhebbers van het enige echte en originele songfestivalrepertoire op vrijdag 19 mei om 20.00 uur in Gasthuiskerk Doesburg hun hart ophalen. Daar worden dan bekende songfestivalfavorieten ten gehore gebracht.

Wie is er niet groot mee geworden, het Eurovisie Songfestival. Love it or hate it, maar het Songfestival is niet meer weg te denken. Tot in Australië toe wordt er vandaag de dag naar uitgekeken en op de hele wereld wordt er fanatiek meegeleefd.

En hoewel er in de loop van de jaren veel allang vergeten eendagsvliegen aan het festival meededen, is er toch ook een flink aantal deuntjes in het collectieve Europese muziekgeheugen blijven hangen.

Wat dacht van Teach-In met Ding-a-dong in 1975, of van Abba’s Waterloo in 1975. Congratulations van Cliff Richard in 1968 of All kinds of Everything van de Ierse Dana in 1970. En welke Nederlander boven een zekere leeftijd kan de Troubadour van Lenny Kuhr onmiddellijk niet op afroep meezingen?

Het zullen dan ook deze – en andere – internationale hits zijn die de liefhebber van het genre kan meezingen in Gasthuiskerk Doesburg. Peter van den Broeke is op 19 mei uw muzikale Europese leidsman door 62 jaar Europees Songfestival – lief en leed.

Wie aanwezig wil zijn, kan een toegangskaart van 5 euro bestellen via www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑