Eten op IJsselhoeven is een project waarbij bewoners van 15 IJsselhoeven langs de IJssel tussen Doesburg en Zwolle gasten uitnodigen voor een lunch of diner en een soort van open huis geven. Groot Nijhof in Doesburg is een van de deelnemers en houdt meerdere rondleidingen met maaltijden dit seizoen.

Boerderij Groot Nijhof aan de Eekstraat 12a in het buitengebied van Doesburg is een boerderij in ontwikkeling. Op de boerderij wonen Jeroen en Ursula met hun drie kinderen in het achterhuis dat in 2010 is verbouwd tot woning. Het achterhuis is circa 500 jaar oud.

In het voorhuis wonen de ouders van Jeroen. Op het erf wonen dus drie generaties Beekman. Van oorsprong was het een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen, graan en fruit. In de hoogtijdagen waren er verschillende boomgaarden met ruim 350 hoogstam fruitbomen.

Er is volop levendigheid op en rond het erf: kippen, brandrode runderen, Schotse Hooglanders, een pony, poezen en konijnen. En dit wordt alleen nog maar meer. Schapen zullen gaan grazen in de boomgaard. Brandrode runderen, van oorsprong het oude ras dat langs de IJssel liep, zullen het erflandschap verder verfraaien.

Op dit moment is er op de boerderij een kindercoach praktijk gevestigd in het oude bakhuis. Kinderen en ouders ontvangen hier ondersteuning op velerlei gebied.

Dit seizoen opent Groot Nijhof vier keer de deuren voor liefhebbers van oude, landelijke boerderijen en liefhebbers van lekker eten. Wie wil komen genieten van streekproducten kan op basis van de onderstaande agenda zich aanmelden via coaching@grootnijhof.nl of via 06-47117597.

vrijdag 26 mei 2017 om 18:00 nog 11 plaatsen vrij

Vrijdag 30 juni om 8.00 uur is VOL

vrijdag 28 juli 2017 om 18:00 Nog 14 plaatsen vrij

vrijdag 25 augustus 2017 om 18:00 nog 10 plaatsen vrij

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.