Pinksterzondag was de slotdag van de foto-expositie Fotomagica & Waterpracht. De fotografen Afke Kerkhoven en Arvid Ehlert hadden nog een laatste activiteit in petto. Een klassiek liederenconcert dat werd bezocht door dertig geïnteresseerden.


Mezzo-sopraan Janneke Schaareman bracht onder begeleiding van pianist Mark Toxopeus een bijzonder programma ten gehore. Schumann en Mahler werden gevolgd door De Falla, een vurige afsluiting van een innig concert.


Schaareman en Toxopeus bedachten deze Duits-Spaanse combinatie vanwege afwezigheid door ziekte van bariton Joep van Geffen die onder andere Schubert ten gehore zou brengen. Dit was echter een verrassend goede oplossing, het publiek was euforisch, zo laten Kerkhoven en Ehlert weten.


Kerkhoven: ‘De heldere klanken van de Gerhard Adam-vleugel maakten het concert extra bijzonder. De uitzonderlijk goede vleugel werd ter beschikking gesteld door de Doesburgse restaurateur en stemmer Wil Hoogstraaten’.


Het goed bezochte Fotomagica & Waterpracht heeft nog een staartje in de vorm van de foto-puzzel-route, die sinds Pasen in de binnenstad van Doesburg te doen is. Deze route is nog tot 1 november te volgen. Invulkaarten en meer informatie zijn verkrijgbaar bij de V.V.V.
Op expodoesburg.nl en Doesburg TV is vanaf 21 juni een compilatie van het hele evenement dat van 3 april tot en met 12 juni geduurd heeft, te bezichtigen.


Het project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het coöperatiefonds van Rabobank Graafschap-Midden.