Expositie polaroidfoto’s in Doesburg

Harm-Jan Weevers en Ruud Smit exposeren in een dubbelexpositie in galerie Diafragma in Doesburg een bijzondere selectie polaroidfoto’s. Van Ruud Smit zijn foto’s te zien die hij maakte in het Franse schrijversdorp St. Prix; Weevers toont een keuze uit zijn series ‘My love for Chairs’, ‘Pleasure in the Garden’ en ‘Sculpture.’


Polaroid was in de jaren vijftig het eerste bedrijf dat instant fotograferen mogelijk maakte. Dat gebeurde met filmpakketten die hun eigen ontwikkelingschemicaliën bevatten in een speciale camera.


Polaroid verdween in 2008 van het toneel, maar is de laatste tijd bezig aan een opmerkelijke comeback. De twee Doesburgse fotografen laten zien wat met er met deze vorm van fotografie allemaal mogelijk is.


Tot 14 september is Galerie Diafragma in de Meipoortstraat 57 geopend tijdens de Doesburgse Culturele Zondagen (eerste zondag van de maand) en op telefonische afspraak 0644 114158. www.galeriediafragma.nl

2 reacties

  1. robslotboom

    In 2008 is de Polaroid fabriek in Enschede doorgestart onder de naam The Impossible Project

  2. robert duis

    Even een kleine “aanpassing”:

    The Impossible Project moet zijn “The Impossible”.
    Het project van de doorstarters (oud-medewerkers van Polaroid en externe Investeerders) heet dus “The Impossible” en deze heren gaan er geenszins vanuit dat deze doorstart een Impossible Project zal gaan worden…:-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑