Expositie van Ben Drijver in Raadskelder in Doesburg

De Doesburgse kunstenaar Ben Drijver houdt vanaf 11 mei de expositie ‘Materie’ in de Raadskelder van Stadhuis in Doesburg. Drijver laat al 25 jaar zijn inspiratie en creativiteit de vrije loop om zo tot beelden en panelen te komen, samengesteld uit diverse materialen.

 

In de assemblagewerken en zijn panelen drukt hij zijn gevoelens en gedachten uit in heel diverse materialen. Steen, lood, leer, staal, kunststof en hout zijn door hem veel gebruikte materialen.

 

Ook diverse bestaande voorwerpen of stukken ervan brengt Drijver samen in een beeld of paneel,waardoor een nieuw kunstwerk ontstaat. Zijn composities kunnen figuratief of abstract zijn. Zonder vooropgezet plan ontstaat door assemblage een beeld of paneel.

 

Houtsnijwerk uit Oceanië en Afrikaanse spijkerbeelden met spiegeltjes en kralen, zijn in de zestiger jaren een leidraad voor hem geweest. Goed kijken, ook naar andere disciplines, heeft voor veel toegevoegde inspiratie gediend.

 

Tijdens zijn militaire loopbaan werd hij geconfronteerd met de emotionele uitingen van de Papoea bevolking in voormalig Nederlands Nieuw Guinea. In een mengvorm van figuratie en abstractie met een vleugje humor laat hij ons genieten van deze bijzondere Materie-kunst.

 

‘Vanzelfsprekend zijn wij verheugd de kunstuitingen van Ben Drijver eindelijk in Doesburg te kunnen laten zien, zodat iedereen ervan kan genieten en zijn gedachten de vrije loop laten gaan. De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 11 mei tot en met 8 juni 2014 in de Raadskelder, Phillipus Gastelaarstraat 2, tussen 13.00 en 17.00 uur’, aldus Lyda Metselaar- Dreef namens Stichting De Raadskelder.

 

P1000724

 

3 reacties

 1. Corrien Olijdam

  Ben benieuwd, hij heeft altijd bijzondere en leuke creaties!

 2. Frits den Burger

  Hallo Ben,

  Ik reageer niet op een Expositie, maar het is al weer jaren geleden dat wij elkaar spraken en ik zou je graag weer een keer ontmoeten en kom daar graag voor naar Doesburg

  Met vriendelijke groet,
  Frits den Burger
  0636 309 714

 3. Frits den Burger

  Neem als je wil contact met mij op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑