Fotogalerie Metruudsmit in Doesburg toont van 7 tot 19 juli originele zwart-wit afdrukken uit de jaren 1950 tot 1970 van de Nederlandse fotograaf Paul Bremmers. De opening van de expositie is op zaterdag 7 juli om 14.00 uur.

Na 19 juli is het werk in september en alleen nog op afspraak te zien. Het werk van Bremmers is niet te koop.

Paul Bremmers (1928 – 2008) was een veelzijdig en ambachtelijk fotograaf. Naast een carrière als kunstenaar gaf hij les in vakken als handvaardigheid, tekenen en muziek. Bremmers was in de jaren vijftig betrokken bij de oprichting van de fotoclub Iris in zijn woonplaats Woerden.

In zijn donkere kamer werkte hij aan foto’s in het typische idioom van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Bremmers’ werk is zwart-wit en grofkorrelig, vaak afgedrukt op mat papier. In zijn contrastrijke werk herkent het geoefende oog de inspiratie van onder andere Ed van der Elsken.

Galerie-eigenaar en fotograaf Ruud Smit leerde het werk van Bremmers kennen via diens zoon en muziekpedagoog Coert, bij wie Smit muzieklessen volgde. Coert Bremmers maakte de eerste selectie voor deze expositie, Smit maakte vervolgens zelf de definitieve keuze.

Volgens Ruud Smit is vooral het abstracte werk interessant. Daarin zoekt Bremmers soms op de grens van nog herkenbare onderwerpen naar abstracte vormen die, los van de voorstelling, voor zichzelf spreken.

Galerie Metruudsmit is gevestigd in de Meipoortstraat 57. De toegang voor deze foto-expositie is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.