Het Haarts Fotocollectief uit Aalten exposeert op 5 mei in Gasthuiskerk Doesburg foto’s van Doesburgse veteranen. De foto’s zijn begin januari gemaakt in het Doesburgse Stadhuis.

Het collectief maakte de foto’s voor de Regionale Digitale Fotowedstrijd van de afdeling Gelderland Zuid van de Fotobond. Het thema van de expositie is ‘Waardering voor de Veteraan.’

Lawrence Mooij, fotograaf van onder andere de Miss World Nederland verkiezing, maakte uit de foto’s van het collectief een selectie voor de fotowedstrijd. Deze selectie is op 3 april in de Rabozaal van het Westhoffhuis in Lunteren gepresenteerd en behaalde daar de eerste prijs. Een van de foto’s werd bovendien verkozen tot beste individuele foto.

Tijdens de expositie in Doesburg worden alle in januari gemaakte foto’s getoond. De expositie is gratis toegankelijk en maakt op zondag 5 mei, Bevrijdingsdag, deel uit van het programma op de Culturele Zondag van Gasthuiskerk Doesburg.

De expositie is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Doesburg, Gasthuiskerk Doesburg en het Haarts Fotocollectief en vindt plaats in samenwerking met de woordvoerder van Veteranen Doesburg, Richard Rhemrev, die de expositie ook zal openen.

Gasthuiskerk Doesburg is op zondag 5 mei geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.