Galerie Grietje gaat 6 juni weer open. Het thema in de galerie is dan Ritme-Rust-Regelmaat.

Kunstenaar Helmi de Vaan is voortdurend op zoek naar eenvoud, naar het minimale. Beïnvloed door jarenlange zen beoefening, maar ook door de kunststroming het minimalisme toont zij de komende 3 maanden haar werk.

Het zijn eenvoudige objecten, opgebouwd uit 1 grondvorm, die voortdurend worden herhaald. Het zijn ritmische herhalingen. De schaduwwerking in de repeterende vormen zorgen voor een helder en regelmatig patroon. Het totaalbeeld is belangrijker dan de afzonderlijke details. De kracht ligt in de herhaling.

‘Dat zie je overal in de natuur terug, een bloem of alleen al kijkend naar een kind, dat voortdurend hetzelfde verhaaltje wil horen, maar ook binnen de zen traditie, elke dag weer zitten/mediteren. Herhalen van hetzelfde lijkt saai, maar geeft je zoveel meer ritme-rust-regelmaat’, aldus De Vaan.

Dat vind je ook terug in het kunstboeket van Jannie Beltman, allerlei afzonderlijke kunstbloemen vormen één kleurrijk geheel. Zo ook de glassemblages van Ellen Wildschut. Het is het samen brengen van meerdere objecten naast elkaar, wat ons als kunstenaars ook samen weer versterkt en verbindt.

Galerie Grietje is gevestigd in de Gastelaarsstraat 13 en is elke eerste zondag van de maand geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is bezoek op afspraak mogelijk door te bellen met 0313-474774.

Helmi de Vaan (1951) is opgeleid als docent tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen. Vanaf ongeveer 1990 heeft zij zich ontwikkeld tot uitvoerend kunstenaar. Ze is als kunstenaar veelzijdig. Etsen en beeldhouwen zijn haar favoriete werkvormen. In beide is zij vrijwel autodidact.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China