Nederlandse 80-plussers belanden steeds vaker in een isolement. In een poging deze negatieve trend te doorbreken, gaan ouderen en jongeren op woensdag 13 september samen met elkaar koken en eten. Dat gebeurt tussen 10.00 en 14.00 uur in 15 kookstudio’s verspreid over Nederland. In Doesburg doet Gasthuis de Soleil mee.

Organiserende Stichting Tante Rozemarijn wil ouderen en jongeren tijdens deze ‘Tante Rozemarijndag’ met elkaar in aanraking brengen op een positieve, constructieve manier. Voorzitter Pim Haaksman: ‘Veel 80-plussers zouden graag meer met jongeren omgaan en omgekeerd. Samen koken en eten helpt nader tot elkaar te komen en geeft ouderen het gevoel dat ze nog meetellen’.

Ouderwets Hollands menu
Tijdens Tante Rozemarijndag gaan ‘jongeren’ (18-65) koken met 80-plussers in een professionele keukenstudio, begeleid door een professionele chef-kok. Iedere jongere moet minimaal één senior meenemen. Dat kan een familielid, vriend of kennis zijn, maar mag ook een nog onbekende oudere zijn.

Grootmoeders gerechten
De aanwezigen koken samen een ouderwets Hollands getint driegangenmenu van hoge kwaliteit. Ouderen die niet meer actief kunnen helpen, mogen langs de lijn meedenken en -proeven. Na het kokkerellen volgt een gezamenlijk diner. Speciaal voor de gelegenheid zijn enkele op grootmoeders tijd geïnspireerde gerechten samengesteld.

Meer informatie en kaartverkoop
Kaarten voor het evenement kosten 10 euro per persoon. De ‘jongere’ van het duo geacht de tickets voor de oudere(n) te betalen, zowel voor hemzelf als voor de oudere die met hem of haar meekomt naar de kookstudio. Meer informatie over alle deelnemende kookstudio’s en de verkoop van tickets voor Gasthuis du Soleil is te vinden op de website van Tante Rozemarijn: http://tanterozemarijn.nl/tante-rozemarijndag/.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.